Μια νίκη από τον 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του με τον οποίον θα ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ στην άτυπη μάχη με τον Ισπανό για τα περισσότερα Majors, είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει με τη μέχρι τώρα απόδοσή του στο Γαλλικό Όπεν, ωστόσο ο Νόλε κράτησε το καλύτερο για το τέλος και αποδείχθηκε απροσπέλαστος για τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά, ωθώντας ουσιαστικά τον Ισπανό στα όρια με αποτέλεσμα ο 20χρονος να ολοκληρώσει τραυματίας τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο 36χρονος Σέρβος θα αγωνιστεί στον 34ο Grand Slam τελικό της καριέρας του και 7ο στο Παρίσι, όταν την Κυριακή αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ στο ματς του τίτλου στο δεύτερο Major της χρονιάς.

“Η πίεση πάντα βρίσκεται στους ώμους μου, οπότε δεν θα είναι διαφορετικά την Κυριακή. Είναι μέρος της καριέρας μου, της ζωής μου. Πιστεύω ότι αυτή η πίεση είναι προνόμιο για μένα. Είναι μια πηγή κινήτρου. Σπουδαίο κίνητρο για να παίζω καλά.

Πριν το τουρνουά έλεγα ότι το Roland Garros είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά. Ήμουν καλά προετοιμασμένος ώστε να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και να το διεκδικήσω μέχρι τέλους. Ελπίζω να παίξω το καλύτερό μου τένις την Κυριακή. Το μόνο που μπορώ να πω ότι είμαι πολύ συγκεντρωμένος. Το να γράφω ιστορία είναι κάτι που με οδηγεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να κερδίσω το επόμενο ματς” τόνισε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Αλκαράθ.

Ο Σέρβος μίλησε και για τον τραυματισμό που είχε ο Κάρλος Αλκαράθ, απόρροια της πίεσης και της έντασης του αγώνα, λέγοντας ότι κι αυτός στο ξεκίνημα της καριέρας του, είχε παρόμοια θέματα.

“Το έχω ζήσει κι εγώ πολλές φορές. Στην αρχή της καριέρας μου, δυσκολευόμουν πολύ σωματικά. Μπορώ να καταλάβω ότι τα συναισθήματα και οι συγκυρίες, μπορούν να σε επηρεάσουν πνευματικά και σωματικά. Έπαιζε σε ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά στον κόσμο και ίσως για πρώτη φορά, περίμενε να κερδίσει. Δεν ήταν απλά ένα αουτσάιντερ που προσπαθούσε για την έκπληξη. Μάλλον το αντίστροφο συνέβαινε. Αυτό ίσως τον επηρέασε. Όπως είπε και ο ίδιος, μάλλον αυτό συνέβη”

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον Αλκαράθ, ο Τζόκοβιτς είπε: “Είναι μια διαδικασία που σου δίνει εμπειρία. Είναι μόλις 20 ετών οπότε έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Έχει δείξει αξιοζήλευτη ωριμότητα τα τελευταία δύο χρόνια. Εμφανίστηκε πρόσφατα και έχει κερδίσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο ενώ έγινε και Νο1. Έχω μεγάλο σεβασμό σε ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Έχει έναν σπουδαίο προπονητή, μια δυνατή ομάδα γύρω του. Η καριέρα του θα είναι πολύ επιτυχημένη αν καταφέρει να μείνει υγιής. Το παιχνίδι το έχει”

 


tennis24.gr