Ο Λουίς Αρμπαλέχο παρουσιάστηκε ως ο νέος αθλητικός διευθυντής της Βαλένθια, μιλώντας για το ζήτημα του προπονητή και την προοπτική συμμετοχής στην EuroLeague 2023/24.

Η φετινή σεζόν άρχισε με μεγάλες προσδοκίες για τη Βαλένθια ωστόσο σημαδεύτηκε από σκαμπανεβάσματα και αμφιβολίες για το μέλλον του Άλεξ Μουμπρού στην άκρη του πάγκου.

Ο Ισπανός κόουτς έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague με τη Βαλένθια που τερμάτισε στη 13η θέση μεταξύ 18 ομάδων με ρεκόρ 15-19. Στα της Ισπανίας, οι «πορτοκαλί» πρόλαβαν οριακά τα play-offs και αποκλείστηκαν στον α’ γύρο από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μουμπρού θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία όπως επιβεβαίωσε ο νέος αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, Λουίς Αρμπαλέχο: «Ο Άλεξ Μουμπρού θα είναι o προπονητής μας την επόμενη σεζόν. Είναι ξεκάθαρο».

H Βαλένθια βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων για την επόμενη EuroLeague. Με δεδομένο, μάλιστα ότι η Γκραν Κανάρια δεν πρόκειται να αγωνιστεί ως κάτοχος του EuroCup, δεν αποκλείεται να δοθεί μια wild card στη Βαλένθια.

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες με συμβόλαιο. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν όμως θέλουμε να τους κρατήσουμε. Ανάλογα με τις δυνατότητες της αγοράς, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική. Δεν είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα κάποιες αποφάσεις καθυστερούν εν αναμονή της απόφασης από την EuroLeague, για το αν θα παίξουμε ή όχι στην EuroLeague. Ναι, η Euroleague δεν είναι ίδια με το EuroCup. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι η ίδια, οι παίκτες με συμβόλαιο είναι ίδιοι, αλλά η EuroLeague είναι μια πιο απαιτητική διοργάνωση και τα μπάτζετ δεν έχουν καμία σχέση» επισήμανε ο Αρμπαλέχο.



gazzeta.gr