Ο 58χρονος Σουηδός ειδικός αναλυτής του Eurosport, Ματς Βιλάντερ, χαρακτήρισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς ως… BOAT και όχι GOAT, θεωρώντας λάθος τον δεύτερο όρο, μιας και αναφερόμαστε στον καλύτερο όλων των εποχών.

Σε δηλώσεις του στο Eurosport την Κυριακή, λίγο μετά την ιστορική κατάκτηση του 3ου Roland Garros, αλλά και του 23ου τίτλου Grand Slam, είπε πως μπορεί να μπει στη συζήτηση αν είναι ένας εκ των κορυφαίων του Big 3, ενώ πρόσθεσε πως είναι ο πιο σταθερός παίκτης στο Tour τα τελευταία 15 χρόνια.

“Και τελικά, έχει τους περισσότερους τίτλους σε ATP 1000 διοργανώσεις από οποιονδήποτε άλλον. Το απίστευτο με αυτό είναι ότι το κάνει διαχρονικά. Έχει κερδίσει τα περισσότερα Grand Slam και έχει κερδίσει τους περισσότερους ATP τίτλους. Έτσι, είναι ο πιο σταθερός παίκτης τα τελευταία 15 χρόνια”.

“Μισώ την έκφραση “GOAT” παρόλο που βλέπω έναν GOAT εδώ (δείχνοντας τον Τζόκοβιτς στην οθόνη). Θα ήθελα να το ονομάσω ως αγώνας για την ανάδειξη του… ΒΟΑΤ (Best Of All Time). Ο καλύτερος όλων των εποχών είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά όταν λες τη λέξη “great”, αναφέρεσαι και σε πράγματα πέρα από το ίδιο το άθλημα”.

“Είναι αυτό που φέρνεις στο άθλημα και ούτω καθεξής, και δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε τους Big 3, όταν πρόκειται να ξεχωρίσουμε κάποιον για τον “greatest” όλων των εποχών. Τον “best” όλων των εποχών τον έχουμε μπροστά μας και είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς”.

Στο τέλος, ο Βιλάντερ ισχυρίστηκε πως η κατάκτηση του 23ου Grand Slam για τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το καλύτερο επίτευγμα στη μέχρι τώρα καριέρα του, καθώς είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από Ναδάλ και Φέντερερ.


tennis24.gr