Ο Ματς Βιλάντερ πιστεύει ότι το μεγάλο φαβορί για το φετινό Wimbledon είναι ο Νόβακ Τζόκοβτις, καθώς θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίκτης που να αισθάνεται τόσο άνετα στο γρασίδι όσο ο Σέρβος. 

Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει ήδη το Australian Open και το Roland Garros και σε περίπτωση που κερδίσει και το Wimbledon θα απέχει ένα Major από το ημερολογιακό Grand Slam το οποίο θέλει να κατακτήσει για 1η φορά στην καριέρα του. 

“Για μένα ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί”, είπε ο Βιλάντερ. “Και ο λόγος που το πιστεύω είναι ότι ακόμα δεν έχω δει κανέναν που να είναι τόσο σταθερός όσο ο Νόβακ από τη βασική γραμμή και παράλληλα να σερβίρει τόσο καλά όσο ο Νόβακ.”

“Με τα χρόνια το service του βελτιώνεται κάθε φορά. Στο Roland Garros, κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, είδαμε πόσο σημαντικό είναι να παίρνεις τρεις πόντους στο πρώτο σου service, ειδικά όταν το σκορ είναι κοντά στα δικά σου service-games, κάτι που δεν έχω δει με τον Αλκαράθ ή τον Χόλγκερ Ρούνε ή με κανένα από τα νέα παιδιά.”

Ο Βιλάντερ πιστεύει ότι η πίεση είναι στον Τζόκοβιτς, λόγω της αναζήτησης για το Calendar Slam, καθώς και της ευκαιρίας που θα έχει να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τον Ράφα Ναδάλ στους Major τίτλους. Ωστόσο, από την άλλη θεωρεί ότι ο ίδιος ο Τζόκοβιτς να μην αισθάνεται αυτήν την πίεση. 

“Εννοώ ότι η πίεση είναι μεγάλη για τον Νόβακ γιατί προφανώς αν κερδίσει στο Wimbledon ισοφαρίζει την Μάργκαρετ Κορτ στα 24 Grand Slams. Αν το καταφέρει θα είναι ένα Slam μακριά από να κάνει Calendar Slam, όπως και το 2021. Πιστεύω όμως ότι έμαθε πολλά από εκείνον τον τελικό στο US Open και την ήττα του κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.”

“Έτσι αυτή τη φορά νομίζω ότι το Wimbledon είναι πιο χαλαρό για εκείνον. Πιστεύω ότι πηγαίνει στο τουρνουά θεωρώντας ότι το γρασίδι είναι πολύ άβολο για τους περισσότερους παίκτες. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Για μένα υπάρχουν μερικοί παίκτες από τους οποίους μπορεί να χάσει, αλλά δεν βλέπω τόσους πολλούς παίκτες που να μπορούν να κερδίσουν το τουρνουά.”

“Από την άλλη όταν πας στο US Open ή το Australian Open βλέπεις ότι υπάρχουν περισσότεροι παίκτες που μπορούν να κερδίσουν αυτά τα δύο τουρνουά. Κανείς δεν αισθάνεται άνετα στο γρασίδι εκτός από τον Τζόκοβιτς. Κι ένα λόγος είναι ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι οι άλλοι παίκτες αισθάνονται άβολα.”

“Φυσικά ο Κάρλος Αλκαράθ με τον τίτλο του στο Queen’s μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Μπορεί όμως να μάθει την επιφάνεια σε μόλις ένα χρόνο και όχι τόσους αγώνες για να μπορέσει να απειλήσει τον Νόβακ; Δεν νομίζω.”




tennis24.gr