Αρκετά δύσκολη η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon, όπως επίσης και το πιθανό μονοπάτι του ως τον τελικό του 3ου Major της χρονιάς, καθώς κληρώθηκε να ξεκινήσει κόντρα στον νικητή του US Open του 2020, αλλά και άλλοτε No3 του κόσμου, τον Ντόμινικ Τιμ.

Αν τα καταφέρει ο 24χρονος Έλληνας τενίστας στην πρεμιέρα του, και πετύχει τη δεύτερη φετινή νίκη του στο γρασίδι σε πέντε αναμετρήσεις, τότε στον 2ο γύρο θα τον περιμένει είτε ο κάτοχος των τριών Grand Slam, και δύο φορές πρωταθλητής στο Λονδίνο, Άντι Μάρεϊ, είτε ο 27χρονος Βρετανός, Ράιαν Πένιστον.

Σε περίπτωση που επιβεβαιώσει τα προγνωστικά ο Στέφανος, και έχει βρει ξανά τον καλό αγωνιστικό ρυθμό του, τότε στον 3ο γύρο πιθανότατα να αντιμετωπίσει τον No32 του ταμπλό, Μπεν Σέλντον, ενώ στον 4ο γύρο τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι’ άλλο, καθώς ενδέχεται να αναμετρηθεί με έναν εκ των Κάμερον Νόρι και Σεμπάστιαν Κόρντα.

Εφόσον έχει πετύχει και την τέταρτη διαδοχική νίκη του στο χόρτο του Λονδρέζικου Grand Slam, ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά, με βάση λογικής και ranking, θα αντιμετωπίσει τον No3 του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, και αν καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, θα κληθεί να παίξει κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά.

Από την άλλη μεριά του ταμπλό, δεν αμφισβητείται το ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το No1 φαβορί για την παρουσία του σε έναν ακόμα τελικό ενός Major, ωστόσο πολλές πιθανότητες για να βρεθούν εκεί έχουν και οι Γιανίκ Σίνερ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Φελίξ Οσέρ-Αλιασίμ, ενώ πάντα υπολογίσμη δύναμη στο χόρτο είναι και ο Νικ Κύργιος.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά:

  • 1R: Τιμ
  • 2R: Μάρεϊ/Πένιστον
  • 3R: Σέλντον
  • 4R: Νόρι/Κόρντα
  • QF: Μεντβέντεφ
  • SF: Αλκαράθ
  • F: Τζόκοβιτς

Πιθανοί προημιτελικοί:

Αλκαράθ-Ρούνε

Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς

Σίνερ-Ρουντ

Ρούμπλεφ-Τζόκοβιτς






tennis24.gr