Διακόσια τριάντα σχολεία και 1.500 μαθητές παρέλασαν το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα μπροστά από τους επισήμους, μπροστά από το Κοινοβούλιο αλλά φέτος μπροστά και από τα γραμμένα με σπρέι ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με χαρούμενη διάθεση αρκετός κόσμος πήγε από νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος για να δει την μαθητική παρέλαση. Γονείς, αδέλφια, παππούδες και γιαγιάδες από νωρίς το πρωί πήραν θέση με τα κινητά ανά χείρας για να απαθανατίσουν τα παιδιά τους. Όπως ο Κωνσταντίνος που με την ελληνική σημαία στο χέρι, περίμενε υπομονετικά να δει την αδελφή του να περνά από μπροστά του.

Ο Μάριος και η Χάιντι, τα δύο αδέλφια από την Αίγυπτο αισθάνονται περηφάνεια που για δεύτερη φορά παρελαύνουν στην μαθητική παρέλαση. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που είμαι σημαιοφόρος και που εκπροσωπώ το σχολείο μου», δήλωσαν στην κάμερα του MEGA.

Με λαμπρότητα παρήλασαν και φέτος οι μαθητές των σχολείων της Αθήνας τιμώντας και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το παρόν έδωσαν πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης,  υπουργός Παιδείας δήλωσε:

«Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη και σθένος, η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα, κι ειδικά αυτά όταν συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηνών με δηλώσεις που έκανε είπε:

«Με περηφάνια παρακολουθήσαμε τις μαθήτριες και τους μαθητές, των σχολείων της Αθήνας που παρέλασαν μπροστά μας. Τιμήσαμε έτσι τους αγώνες των ηρώων του 1821, κι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Το εμείς κι όχι το εγώ που έγραψε ο Μακρυγιάννης για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τους Ελληνίδες κι όλους τους Έλληνες».

Αύριο στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση.



megatv.com