Με αφορμή την κουβέντα για τον Πελάδο και το ενδιαφέρον για εκείνον ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα τον αφορούν και δείχνει να έχει στο μυαλό του ο Αργεντινός τεχνικός…

Με την ευχή να περάσετε όλοι τέλεια και να έχετε μια υπέροχη Σαρακοστή προχωράμε στο θέμα μας, στην ΑΕΚ φυσικά που συνιστά το βασικό αντικείμενο ασχολίας μας, σε όλη την καθημερινότητά μας ανεξάρτητα από αργίες… Με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελα τον Ματίας Αλμέιδα να είναι σε λίστα πιθανών τεχνικών που θα αναλάμβαναν την Λάτσιο, να εξηγήσουμε πως αυτό είναι κάτι που θα συμβαίνει όλο και συχνότερα. Έχει ξεκινήσει να απασχολεί ομάδες από την πρώτη του σεζόν στον κιτρινόμαυρο πάγκο, αλλά δεδομένα θα συνεχίσει να αποτελεί μια περιουσία προπονητή που θα μπαίνει σε λίστα υποψηφίων για πάγκους στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Πελάδο αρνήθηκε πρόταση από top πρωτάθλημα και πάγκο, πιο συγκεκριμένα από ομάδα της Ισπανίας, όχι κάποια νεοφώτιστη παρακαλώ… Τότε ο ίδιος είχε καταστήσει σαφές σε όσους (ανάμεσά τους και σε αυτούς από το ισπανικό κλαμπ) επικοινώνησαν μαζί του, ή με τον ατζέντη του, ότι δεν τίθεται θέμα από τη δική του πλευρά αποχώρησης από την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Δεν έμπαινε καν στη διαδικασία να ενημερώσει ότι υφίσταται μια ρήτρα αγοράς ύψους 10 εκατ ευρώ (όπως είχε αποκαλύψει το Gazzetta) τον Δικέφαλο διότι δεν είχε καν πρόθεση να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί το ενδεχόμενο να τελειώσει μέσα σε διάστημα ενός έτους τη συνεργασία του με την Ένωση.

Περίπου ένα χρόνο μετά και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, σύμφωνα τουλάχιστον με το δικό μου ρεπορτάζ, σχετικά με όσα σκέφτεται ο Ματίας Αλμέιδα! Δεν προκύπτει πως μπορεί να υπάρξει club που να τον αναγκάσει να αλλάξει τα σχέδιά του τα οποία τον θέλουν για τα, πολλά, επόμενα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ο Πελάδο επικοινωνεί στις επαφές του με τη διοίκηση της ομάδας και τους πρωταγωνιστές, συνεργάτες και ποδοσφαιριστές, ότι το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του από όταν ανέλαβε βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παρατηρεί την βελτίωση και εξέλιξή του βάση αυτών που είχε σχεδιάσει.

Ήταν στα εγκαίνια του γηπέδου, θα είναι και στα 100 χρόνια, μακάρι ξανά πρωταθλητής

Παράλληλα αναγνωρίζει ότι μπροστά του για να φτάσει στην ολοκλήρωση συνολικά του πρότζεκτ που είχε σχεδιάσει όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ απαιτείται πολύς ακόμη χρόνος. Διότι το θέμα για τον Πελάδο δεν ήταν ένα νταμπλ μόνο, ή ένα δεύτερο σερί πρωτάθλημα, δεν εξαρτάται αυτό που δημιουργεί και θέλει να φτάσει να πετύχει, από έναν, ή δύο τίτλους και κάποιες επιτυχίες. Γεγονός που μόνο χαρά μπορεί να γεμίζει τους ΑΕΚτζηδες αφού για τον Αλμέιδα υπάρχει και για τα επόμενα αρκετά χρόνια μόνο η Ένωση και το σχέδιο που τρέχει και είναι σε εξέλιξη έτσι ακριβώς όπως το περίμενε και σχεδίασε ο ίδιος.

Είναι τέτοια και η σχέση του πλέον με τους ανθρώπους της διοίκησης, το ίδιο το club, όσους εργάζονται για αυτό, αλλά προφανώς και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που παίζουν το ρόλο τους στο πώς σκέφτεται και πόσο ευγνώμων είναι. Μια ακόμη απόδειξη αποτελεί η κοινή τους απόδραση στις Σπέτσες αν και θαρρώ πως δεν περιμέναμε αυτό για να το έχουμε εμπεδώσει… Ωστόσο οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά και ειδικά σε ανθρώπους που τα ζυγίζουν όλα αυτά, τα μετράνε και τα υπολογίζουν πολύ περισσότερο από τα χρήματα, ή και μια καλή επαγγελματική ευκαιρία σε ένα από τα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης. Διότι τέτοια είναι το Ισπανικό και το Ιταλικό…

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλούς… σταθμούς ακόμη με την ΑΕΚ και για πολλά έτη μπροστά μας (και φυσικά μέσα σε αυτούς είναι η Ευρώπη και ο κορυφαίος θεσμός αυτής σε διασυλλογικό επίπεδο). Έγινε ο τεχνικός που έβαλε την Ένωση στο νέο της σπίτι, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και την έκανε απόλυτα κυρίαρχη στους εγχώριους θεσμούς με νταμπλ, αυτός θα είναι στη τεχνική της ηγεσία και με τη συμπλήρωση 100 χρόνων, με την ευχή να είναι μια: να τη διατηρήσει εκεί που την έχει και τώρα, στην κορυφή, να κάνει το back to back και να πανηγυρίσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, σε μια χρονιά σταθμό για τον Σύλλογο αφού θα συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής η ΑΕΚ.

Ήταν στα εγκαίνια του γηπέδου, θα είναι στα 100 χρόνια στον πάγκο της, μακάρι και ξανά πρωταθλητής λοιπόν…

Υγ: Η αναβολή της αναμέτρησης μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι απόλυτα λογικη και δικαιολογημένη, αλλά ίσως να πρέπει να αφορά όλης της αγωνιστικής των play off, τουλάχιστον κατά τη προσωπική μου άποψη. Κι αυτό για λόγους ισονομίας και αξιοπιστίας του πρωταθλήματος αφού πρόκειται για αγώνα δύο ομάδων εκ των βασικών ανταγωνιστών της ΑΕΚ (και του Παναθηναϊκού). Αυτό πρέπει να το δουν και να το κρίνουν οι προπονητές, στην περίπτωσή μας ο Αλμέιδα, τι συμφέρει την Ένωση και να προχωρήσει σε αντίστοιχο αίτημα έπειτα η διοίκηση: ότι πει ο Αλμέιδα!

gazzeta.gr