Η Λίβερπουλ μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Έβερτον έμεινε στην ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, με σκορ 2-2 και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην «κούρσα» του τίτλου.

Η Λίβερπουλ «πέταξε» ακόμα δυο βαθμούς στη μάχη της για την κατάκτηση της Premier League στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ. Μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον οι Reds αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και έφτασαν τους 75 βαθμούς, στο -1 από την 3η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει δυο ματς λιγότερα και στο -2 από την Άρσεναλ που έχει ένα ματς λιγότερο. Σε κακό φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι, καθώς στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές οι φιλοξενούμενοι έχουν μια νίκη, δυο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, αφού ναι μεν ήταν εξ’ αρχής εκείνη που είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολευόταν αρκετά να φτάσει σε καλές τελικές. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή της και σιγά σιγά άρχισε να βγάζει και τις πρώτες της επικίνδυνες ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Ντίας στο 40ο λεπτό.

Η Γουέστ Χαμ είχε αφήσει την μπάλα στην Λίβερπουλ και το μόνο που έκανε για να την εμποδίσει να φτάνει με ευκολία μέχρι την περιοχή ήταν να ασκεί μία πίεση στο μπλοκ της άμυνας των Reds προκειμένου να πετύχει κάποιο κλέψιμο κοντά στην περιοχή τους και να δημιουργήσει έτσι τελικές. Αν αυτό δεν πετύχαινε, τότε οι παίκτες επέστρεφαν πίσω από το κέντρο για να αμυνθούν.

Αυτό απέδωσε εν τέλει αφού τα Σφυριά έκαναν δύο τέτοια κλεψίματα ψηλά που κατέληξαν σε τελικές. Εκφραστής και στις δύο ήταν ο Μπόουεν. Μάλιστα από το κόρνερ που κέρδισε στην δεύτερη με την απόκρουση του Άλισον, ήρθε το γκολ της Γουέστ Χαμ στο φινάλε του ημίχρονου. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ, ο Κούντους έκανε την σέντρα και ο Μπόουεν με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Περισσότερα σε λίγο…



gazzeta.gr