Τη δική του του τοποθέτηση έδωσε ο Κάρλος Αλκαράθ, σχετικά με το άνοιγμα του τένις στη Σαουδική Αραβία, και κατά πόσο θα αυτό θα επηρεάσει το άθλημα. Παράλληλα, ο No2 του κόσμου σχολίασε και την κριτική που δέχεται ο συμπατριώτης του, Ράφα Ναδάλ, που αποδέχθηκε την πρόταση να γίνει ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα.

“Είναι καλό για το τένις να έχουμε περισσότερους χώρους, να παίζουμε σε πολλές χώρες. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που εξελίσσεται πολύ γρήγορα από κάθε άποψη. Έχει πολλές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, πυγμαχία, και πλέον τένις. Νομίζω θα κάνει καλό στον αθλητισμό γενικότερα, χωρίς να ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτό.”

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε ο Ράφα Ναδάλ, που δέχθηκε την πρόταση να γίνει ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα, απάντησε: “Έχω ακούσει την κριτική στον Ράφα, αλλά δεν μου φαίνεται κακό που είναι ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα. Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται, που ανοίγεται στον κόσμο του αθλητισμού.

Οπότε τι καλύτερο από το να είναι ο Ράφα αυτός που μπορεί να επεκτείνει τον κόσμο του αθλητισμού σε μέρη που δεν βρισκόταν πριν. Εμείς παίζουμε και προσπαθούμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν τένις. Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Ράφα για να κάνει αυτό το σύμπαν ακόμα μεγαλύτερο.”



tennis24.gr