Η Ferrari παρουσίασε τη νέα SF-24, το πρώτο μονοθέσιο που εξελίχθηκε εξ’ολοκλήρου υπό την ηγεσία του Frederick Vasseur και με το οποίο η Scuderia ευελπιστεί να κλείσει την ψαλίδα προς τη Red Bull.

Ευτυχώς για τους οπαδούς της ομάδας, το κόκκινο δε λείπει σε καμία περίπτωση από το καινούργιο μονοθέσιο, έχοντας περάσει μέχρι και στις ζάντες, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία ότι θα… χαθεί στο πλήθος. Η πρακτική του γυμνού ανθρακονήματος που είδαμε στις πρώτες παρουσιάσεις δεν έχει επηρεάσει την παραδοσιακά έντονη νότα που προσθέτει η Ferrari στο grid.

Σχεδιαστικά, η SF-24 θυμίζει αρκετά την προκάτοχό της, αποτελώντας μια προσπάθεια διατήρησης των δυνατών σημείων της SF-23, με τις αλλαγές να εστιάζουν στην αντιμετώπιση των αδυναμιών της. Η ταχύτητα δεν έλειπε σε καμία περίπτωση από την περσινή Ferrari, όπως έδειξε συχνά η απόδοση των κόκκινων μονοθεσίων το Σάββατο, αλλά την Κυριακή ο ρυθμός αγώνα και οι αντοχές του μονοθεσίου και των ελαστικών είχαν σαφείς ελλείψεις και η αεροδυναμική ήταν αρκετά απρόβλεπτη και ευαίσθητη.

Το αν οι αλλαγές αυτές θα αποδειχθούν αρκετές μένει να φανεί, με τη Ferrari να θέλει σίγουρα να βελτιωθεί από την περσινή τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και να κάνει κάτι περισσότερο από το να είναι απλά η μόνη ομάδα πέραν της Red Bull με νίκη. Οπωσδήποτε, στο Maranello κοιτούν τουλάχιστον να κάνουν εμφανή βήματα μπροστά, ενόψει και της άφιξης του Lewis Hamilton το 2025.

Δείτε την SF-24 παρακάτω. Έπεται συνέχεια αύριο και μεθαύριο, καθώς οι παρουσιάσεις των φετινών μονοθεσίων πλησιάζουν στο τέλος τους.


f1fan.gr