Ο Κάρλος Αλκαράθ θα αγωνιστεί για 1η φορά σε Grand Slam ως Νο1 του κόσμου με τον Ισπανό να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Roland Garros. Έχοντας χάσει το Australian Open λόγω τραυματισμού κι έχοντας κερδίσει δύο χωμάτινους τίτλους (Βαρκελώνη, Μαδρίτη) δείχνει να βρίσκεται στο 100% για να κατακτήσει το 2ο Major τίτλο στην καριέρα του μετά το US Open, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

“Μιλώντας για τένις θα έλεγα ότι είμαι ο ίδιος παίκτης με πέρσι, με τη μόνη διαφορά ότι είμαι πιο ώριμος”, είπε το απόγευμα της Παρασκευής στους δημοσιογράφους.

“Πνευματικά μπορώ να πω ότι είμαι καλύτερος από πέρσι. Μπορώ να “διαβάζω” τα παιχνίδια καλύτερα από πέρσι. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα έλεγα ότι είναι η μοναδική μου διαφορά σε σχέση με πέρσι.”

Έχοντας κερδίσει το US Open και όντας ο νεαρότερος Νο1 του κόσμου, ο Αλκαράθ ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στα ATP Finals, αλλά και στη Μελβούρνη στο 1ο Grand Slam της νέας σεζόν.

“Για μένα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο, γιατί μιλώντας για την Αυστραλία ήταν ένα τουρνουά στο οποίο ήθελα πολύ να παίξω”, δήλωσε. 

“Σκέφτηκα ότι θα είχα την ευκαιρία να κάνω μια καλή πορεία στη Μελβούρνη, αλλά τραυματίστηκα και είχα μπροστά μου 4-5 εβδομάδες για να ανακάμψω. Ήταν αρκετά δύσκολο. Όμως την ίδια στιγμή είμαι ένας άνθρωπος που βλέπει θετικά τα πράγματα. Παράλληλα ήταν μια καλή στιγμή για να προετοιμαστώ για το υπόλοιπο τη σεζόν.”

“Η προετοιμασία, η προπόνηση, η εξάσκηση στο πνευματικό κομμάτι, για να παραμείνω θετικός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με βοήθησε πολύ για να επιστρέψω ακόμα πιο ανταγωνιστικός στην ενεργό δράση.”

Με τον Ράφα Ναδάλ να απουσιάζει λόγω τραυματισμού, ο Αλκαράθ εξακολουθεί να τονίζει ότι το να βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό του Roland Garros είναι λίγο σουρεαλιστικό. 

“Είναι τρελό να βλέπω τον εαυτό μου στο Νο1 του ταμπλό σε ένα Grand Slam, αλλά ταυτόχρονα είναι υπέροχο. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύω, για να βρίσκομαι εκεί και ναι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κορυφαίος seeded εδώ στο Roland Garros.”

O 20χρονος θα κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι την Κυριακή (28/5) κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό Φλάβιο Κομπόλι. 




tennis24.gr