Ο ΑΠΟΕΛ, άντλησε 4 μόλις βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια στα πλέι οφ. Δηλαδή, όσους ο Άρης, 3 περισσότερους από την ουραγό Ανόρθωση, 2 λιγότερους από την Πάφο, 5 από την Ομόνοια και 6 από την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Σα Πίντο, οδηγήθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος με το +1 από τους κιτρινοπράσινους της Λάρνακας, κουβαλώντας ωστόσο… βαρίδι στα πόδια τις δύο σερί ήττες. Αρχικά από τον Άρη και ακολούθως από την Ομόνοια. Εκεί που μπορούσε να αποσπαστεί στην κορυφή, βρέθηκε στη «μέγγενη».

Την ίδια ώρα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου σύνηθες για τον ΑΠΟΕΛ, να δέχεται διπλό «χτύπημα» στο πρωτάθλημα. Για να αντιληφθείτε, η τελευταία φορά που έφυγε σε δύο διαδοχικά ματς με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό δεν ήταν πριν από 1 ή 2 χρόνια, άλλα πριν από 2,5. Και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2021. Πέρασαν περισσότερες εν ολίγοις από 900 μέρες!

Τότε, η ομάδα της Λευκωσίας είχε δεχθεί τρεις συνεχόμενες ήττες από την Πάφο (0-4), τον Ολυμπιακό (0-1) και τον Απόλλωνα (1-2). Αγώνες που εντάσσονταν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 2021-22. Από τότε ουδέποτε επέτρεψε στον… εαυτό του να δεχθεί περισσότερες από μία «σφαλιάρες» στη σειρά. Και τις δέχθηκε τώρα, σε κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος.

Το βασικό ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ στην παρούσα φάση είναι να ηρεμήσει. Το προπονητικό επιτελείο να αναλύσει το τι πήγε λάθος, να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και να δουλέψουν άπαντες στο προπονητικό κέντρο εντατικά ώστε γυρίσουν τον διακόπτη. Γιατί λάθη έγιναν και από τους παίκτες και τον Σα Πίντο.



gazzeta.gr