Το καλοκαίρι σχεδίαζαν να παντρευτούν με θρησκευτικό και να βαπτίσουν και το παιδάκι τους στην εκκλησία του χωριού τους.

Μια ζωή που μετατράπηκε σε εφιάλτη το πρωί της Τρίτης. Με τον 37χρονο πατέρα να ξεχνά για 8 ολόκληρες ώρες το κοριτσάκι του στο παιδικό καθισματάκι, κλειδωμένο μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο.

Κι εκείνο να πεθαίνει τελικά, αργά και βασανιστικά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», είπε ο 37χρονος πατέρας.

Είναι τα πρώτα λόγια του 37χρονου πατέρα στον εισαγγελέα. Αύριο, έχει κληθεί να πει περισσότερα και να δώσει μια εξήγηση στον ανακριτή.

Τι έγινε, πώς έγινε και ξέχασε το παιδί του τόσες ώρες στο αυτοκίνητο.

Συνάδελφος γονιών του βρέφους: «Ήταν ένα ήσυχο καλό παιδί. Δεν ξέρω, δε γνωρίζω. Δεν ξέρω αν ήτανε… είχε άγχος με τη δουλειά του. Εντάξει είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Γιατί έχουμε και τη γυναίκα του εμείς.

Δημοσιογράφος: Δουλεύει εκείνη πρωινά και εκείνος απογεύματα;

Συνάδελφος γονιών βρέφους: Όχι και οι δύο πρωινά. Και πηγαίνανε το παιδάκι στον σταθμό.

Δημοσιογράφος:  Ήτανε δύο γονείς που ασχολιόντουσαν με το παιδί τους;

Συνάδελφος γονιών βρέφους: Ναι ναι. Ασχολιόντουσαν πάρα πολύ.

Το τελευταίο αντίο

Το Σάββατο, συγγενείς και οι φίλοι θα αποχαιρετίσουν τη μικρούλα. Ο ιερέας του χωριού, μίλησε στο LIVE NEWS για την θλιβερή διαδικασία.

Π. Ιωάννης, εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Περδικοράχης: Δεν μπορεί να γίνει βάφτιση, τι βάφτιση να γίνει. Δεν υπάρχει βάφτιση σε νεκρό σώμα.

Δημοσιογράφος: Νεκρώσιμη ακολουθία δεν θα γίνει κάτι παραπάνω. Απλή, για παιδιά κάτω των εφτά ετών. Ούτε αεροβαφτίσεις ούτε και ονοματοδοσίες.

Π. Ιωάννης, εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Περδικοράχης: Αυτά τα κάνουν στα νοσοκομεία οι νοσοκόμες, δεν τα κάνουμε εμείς εδώ βαφτίσεις… αεροβάφτιση κάνουν όταν δεν υπάρχει ιερέας και είναι δύσκολο το γεγονός, και δεν προλάβαινε κάποιος και το κάνει.

Ένα ζευγάρι αγαπημένο, που λάτρευε το παιδάκι τους, λένε οι φίλοι και οι συγγενείς τους.

Συγγενής μητέρας του βρέφους είπε: «Καλός άνθρωπος, πήγε σήμερα στον άντρα της, δεν το έκανε επίτηδες αυτός».

Αβάσταχτος πόνος

Οι γονείς του μωρού παραμένουν στο νοσοκομείο της Άρτας, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τον πατέρα επισκέφθηκε σήμερα και ο δικηγόρος του, προκειμένου να προετοιμαστούν για την αυριανή του απολογία.

Θεία του πατέρα του βρέφους σχολίασε: «ευτυχισμένο ζευγάρι, δεν έφταιγε το παιδί».

Η μητέρα του μωρού παραμένει σε ειδικό θάλαμο με τους συγγενείς της να βρίσκονται στο πλευρό της, ενώ έχουν φτάσει στο νοσοκομείο ψυχολόγοι από τα Ιωάννινα.

«Ήτανε ατυχία, τι να σας πω τώρα; Είναι τρομερό. Αυτό μπορεί να συμβεί και στον καθένα. Να μη λέμε πολλές κουβέντες. Μυαλό είναι αυτό καμιά φορά σταματάει. Δε θα μου πείτε… δεν είναι τηλέφωνο να το ξεχάσεις. Εντάξει. Έγινε τώρα το πράγμα αυτό. Θέλουν βοήθεια και οι γονείς. Αυτοί περνάνε την μεγάλη φουρτούνα», είπε ο π. Ιωάννης, εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Περδικοράχης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μωράκι πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου μένοντας κλεισμένο στο αυτοκίνητο, φορώντας το μπουφάν που του είχε βάλει η μητέρα του, για να πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό που δεν έφτασε όμως, ποτέ.megatv.com