Επέστρεψε… από την κόλαση ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που για να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του Australian Open χρειάστηκε να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή, και να κερδίσει τον Εμίλ Ρουσουβουόρι με 3-6, 6-7(1), 6-4, 7-6(1), 6-0, μετά από 4 ώρες και 24 λεπτά αγώνα.

Ήταν μία σπουδαία αναμέτρηση που έκλεισε το πρόγραμμα της ημέρας στη Rod Laver Arena, λίγο μετά τις 03:30 το πρωί (τοπική ώρα). Ο No3 του κόσμου βρέθηκε πολύ κοντά για να μείνει εκτός διοργάνωσης, όμως επέστρεψε δυναμικά στο τρίτο set, άντεξε στην πίεση του TB στο τέταρτο, και στο decider τέλειωσε τη δουλειά με bagel.

Αυτή είναι η 8η συμμετοχή του Μεντβέντεφ στη διοργάνωση, και η 6η διαδοχική που προκρίνεται στον τρίτο γύρο. Πέρυσι ολοκλήρωσε εκεί τις προσπάθειές του, ενώ τις 2 προηγούμενες χρονιές είχε φτάσει ως τον τελικό. Με την αποψινή νίκη του, διατηρεί ακόμα και ελπίδες για το No1, υπό πολλές προϋποθέσεις.

Ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 27 winners, έναντι των 51 του 24χρονου Φινλανδού αντιπάλου του, ενώ πήρε πολλά από το σερβίς του, έχοντας 23 άσους και 70% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο. Μετουσίωσε σε break 7/16 ευκαιρίες του, και παράλληλα “έσβησε” 13/18 του Ρουσουβουόρι, που ξέμεινε από δυνάμεις στο φινάλε.

Στους «32» του Happy Slam θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, που για να φτάσει ως εδώ χρειάστηκε να κερδίσει πρώτα τον Ντόμινικ Τιμ, σε μία από τις ματσάρες της διοργάνωσης, και μετέπειτα τον Ούγκο Γκρενιέρ με 6-1, 3-6, 6-1, 6-2.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)





tennis24.gr