Η έκτη γενιά της station BMW Σειρά 5 διατηρεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν, προσφέροντας επιπλέον ευρυχωρία και πρακτικότητα, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρική!

Η BMW Σειράς 5 παραδοσιακά ξεχώριζε για τα δυναμικά της χαρακτηριστικά. Ακόμα και η έκδοση Touring, δεν έκανε συμβιβασμούς σε επίπεδο οδηγικής απόλαυσης. Απλά, η συγκεκριμένη εκδοχή προσέθετε το στοιχείο της πρακτικότητας και της ευρυχωρίας. Η έκτη γενιά της 5 Touring έρχεται με σημαντικές καινοτομίες, κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας, ενώ για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Επιπλέον, προσφέρεται με σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με τεχνολογία plug-in hybrid.

Το απόλυτο οικογενειακό

Το αμάξωμα της Touring εκδοχής της σειράς 5 ξεχωρίζει για το δυναμισμό του. Οι διαστάσεις της είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με το παρελθόν, αφού είναι 97 mm μεγαλύτερη σε μήκος, 32 mm φαρδύτερη και 17 mm πιο ψηλή. Το ίδιο ισχύει και για το μεταξόνιο, το οποίο σήμερα αγγίζει τα 2.995 mm και είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία. Το εμπρός μέρος δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά σε σχέση με την σεντάν εκδοχή, διατηρώντας το γνωστό προφίλ και τον premium χαρακτήρα που τη διακρίνει. Οι μεγάλες αλλαγές είναι ευδιάκριτες παρατηρώντας την από το πλάι, με τη σιλουέτα της να είναι εξαιρετικά αεροδυναμική παρά τον τρίτο όγκο στο πίσω μέρος. Οι «πρησμένοι» θόλοι ενισχύουν το δυναμισμό της και σίγουρα τη διαφοροποιούν σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας. Το ρόλο τους παίζουν και οι ζάντες αλουμινίου που ξεκινούν από διάσταση 18 ιντσών και μπορεί να φτάσουν έως τις 21!

Πολυτέλεια και ευρυχωρία

Όπως και στη σεντάν εκδοχή, η καμπίνα των επιβατών χαρακτηρίζεται από τον κορυφαίο βαθμό πολυτέλειας και το απόλυτα ψηφιακό περιβάλλον. Η φιλοσοφία BMW Curved Display δεσπόζει, με τις δύο οθόνες σε διάσταση 12,3’’ και 14,9’’ να κλέβουν τις εντυπώσεις. Αξίζει να σημειώσουμε, πως στο αμάξωμα της Touring, τα σπορ καθίσματα και το flat bottom τιμόνι περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Αυξημένη είναι και η ευρυχωρία, με την νέα 5 Τouring να προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια, τους ώμους και το κεφάλι των επιβατών. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 570 lt και μπορεί να φτάσει έως τα 1.700 αν ρίξουμε τα πίσω καθίσματα.

Κινητήρια σύνολα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η νέα 5 Touring θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, και μάλιστα σε δύο εκδοχές. Η i5 M60 xDrive εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς, με τη συνδυαστική τους απόδοση να αγγίζει τους 691 ίππους! Με τη χρήση του M Sport Boost η ροπή φτάνει τα 820 Nm, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,9 sec. H «μικρότερη» έκδοση είναι η eDrive 40 με απόδοση 340 ίππους και 430 Nm ροπή, με αυτονομία που φτάνει 560 km. Σημειώστε, ότι η ισχυρότερη εκδοχή μπορεί να καλύψει 506 km με μία φόρτιση. Όσον αφορά τη φόρτιση, κα τα δύο μοντέλα μπορούν να υποστηρίξουν ταχύτητα που φτάνει τα 205 kW.

Ο κινητήρaς πετρελαίου συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic. Η απόδοση του είναι 197 ίπποι και 400 Nm ροπή, με την κατανάλωση να αγγίζει μόλις τα 5,3 lt/100 km. Το καλοκαίρι θα προστεθεί στη γκάμα ένας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης, αλλά και δύο εκδόσεις που θα κάνουν χρήση plug-in τεχνολογίας. Το λανσάρισμα της νέας σειράς 5 Touring θα γίνει το Μάιο στη Γερμανία, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

gocar.gr