Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ επέστρεψε στις νίκες στην πρεμιέρα του στο Χάλε επικρατώντας του προερχόμενου από τα προκριματικά Αμερικανού, Μάρκος Γκιρόν με 6-4, 6-3 μετά από 71 λεπτά σημειώνοντας την πρώτη φετινή του νίκη στο γρασίδι, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης στο Tour που φτάνει φέτος τις 40 νίκες (40-7). 

Με τη νίκη αυτή ο Νο3 του κόσμου κατάφερε να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ του 2019 όπου είχε τρεις σερί ήττες σε ισάριθμα σερί τουρνουά (Μαδρίτη, Παρίσι, Στουτγκάρδη), καθώς ηττήθηκε στον 1ο γύρο του πρόσφατου Roland Garros, ενώ στη συνέχεια έχασε και στην πρεμιέρα του στον 2ο γύρο (πέρασε bye τον 1ο) στο Boss Open της Στουτγκάρδης την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Ρώσος, ο οποίος στάθηκε αρκετά τυχερός σ’ ένα ράλι της αναμέτρησης όπου στην προσπάθειά του να προλάβει ένα drop-shot του Γκιρόν γλίστρησε άτσαλα στο γρασίδι, τελείωσε την αναμέτρηση με 9 άσους (ένα διπλό λάθος), έσβησε και τα 3 break-points του Αμερικανού, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες για break. 

Ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε ένα break στο 1ο set (3-2), αλλά κι ένα δύσκολο hold στη συνέχεια (4-2) όπου έσβησε break-point του Γκιρόν, για να φτάσει στην κατάκτηση του set με 6-4 κάνοντας το 1-0. 

Το κομβικό σημείο στο 2ο set ήταν στο 6ο game, εκεί όπου ο Μεντβέντεφ είχε ένα δύσκολο hold σβήνοντας ένα ακόμη break-point του Αμερικανού ισοφαρίζοντας σε 3-3. Από εκεί και πέρα ο Νο3 του κόσμου δεν έχασε game και με 2 break έφτασε στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Λάσλο Τζέρε, ο οποίος επικράτησε του Όσκαρ Ότε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με 7-6(3), 6-3. 

HALLE OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)


tennis24.gr