«Ο Τζόρνταν Χέντερσον είχε την εμπιστοσύνη της κοινότητάς μου. Μετά τη διέλυσε», είναι ο τίτλος του άρθρου της δημοσιογράφου της «Athletic», Καόμι Ο’ Νιλ για την επιλογή του αρχηγού της Λίβερπουλ, όχι απλά να αφήσει την ομάδα μετά από 12 χρόνια αλλά και να πάει στη Σαουδική Αραβία. Τη χώρα που πολεμάει για όσα πάλευε όλα αυτά τα χρόνια.

Το συμβούλιο υποστηρικτών της Λίβερπουλ, το οποίο ιδρύθηκε το 2022 και αποτελείται από 16 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Πολ Άμαν, του προέδρου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας των οπαδών των Reds «Kop Outs» και της Τζο Γκούνταλ προέδρου του γυναικείου συλλόγου υποστηρικτών της ομάδας, δηλώνει «βαθιά απογοητευμένο» από την απόφαση του πρώην αρχηγού να μετακομίσει στο κράτος του Κόλπου.

«Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήταν πραγματικός αρχηγός και πραγματικός ηγέτης για τη Λίβερπουλ εντός και εκτός γηπέδου. Ξέρουμε ότι έκανε πολλά για να προωθήσει την ένταξη κοινωνικών ομάδων εντός και εκτός γηπέδου. Ξεχώρισε ως ποδοσφαιριστής με αρχές.

Είμαστε λοιπόν βαθιά απογοητευμένοι από την απόφασή του, τον πόνο και τον διχασμό που έχει δημιουργήσει. Η ίδια η ουσία του συμβουλίου υποστηρικτών της Λίβερπουλ είναι να μπορούν όλοι οι οπαδοί της ομάδας να ενταχθούν, ανεξάρτητα από την πίστη, τη θρησκεία, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την αναπηρία τους, ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο.

Αυτό θέλουμε για τους φιλάθλους, αυτό θέλουμε για το ποδόσφαιρο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συμμάχους μας από την Kop Outs, την ΛΟΑΤΚΙ+ Ομάδα φιλάθλων της Λίβερπουλ», αναφέρει η ανακοίνωση του συμβουλίου υποστηρικτών των Reds.

Το Pride in Football, ένα δίκτυο οπαδών ΛΟΑΤΚΙ+, ανέφερε σε μια δήλωση: «Όταν βλέπεις κάποιον που ήταν τόσο δημόσια σύμμαχος μας να παίρνει μεταγραφή σε μια χώρα όπου τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δέχονται επίθεση και φυλακίζονται, είναι απογοητευτικό.

Καλή τύχη στη Σαουδική Αραβία Τζόρνταν, αλλά έχασες τον σεβασμό τόσων πολλών ανθρώπων που σε εκτιμούσαν και σε εμπιστεύτηκαν».

Την ίδια στιγμή, ο Τόμας Χίτσλπέργκερ, Γερμανός πρώην ποδοσφαιριστής της Premier League που έκανε come out ως ομοφυλόφιλος μετά το τέλος της καριέρας του, απασφάλισε ολοκληρωτικά έναντι του 33χρονου Άγγλου:

«Τελικά ο Χέντερσον θα πάρει μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία. Μπράβο του, μπορεί να παίξει όπου θέλει. Είμαι περίεργος να δω ποια θα είναι η νέα εικόνα του από εδώ και στο εξής. Η παλιά του είναι σίγουρα νεκρή! Πίστεψα πως η στήριξή του στην κοινότητά μας ήταν αληθινή. Τι χαζός που ήμουν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.



gazzeta.gr