Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε στο επίσημο site της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ακριβώς σε 12 μήνες από τώρα, με το ολυμπιακό πρόγραμμα του τένις να ξεκινάει, στις εγκαταστάσεις του Roland Garros, στις 27 Ιουλίου του 2024. 

Ο Νο1 του κόσμου, ο οποίος αναμένεται να είναι στους “56” που θα πάρουν απευθείας την πρόκριση (βάσει κατάταξης που θα κλειδώσει την 10η Ιουνίου του 2024 αμέσως μετά το Roland Garros) τόνισε ότι η συμμετοχή του στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού είναι ένα όνειρο ζωής, ενώ φυσικά δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι θα ήθελε ένα χρυσό μετάλλιο στα διπλά μαζί με τον Ράφα Ναδάλ. 

“Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας τη χώρα μου είναι ένα όνειρο για μένα”, είπε ο 20χρονος Ισπανός. “Είναι κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις. Παίζοντας όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους Ισπανούς, αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο παλεύοντας για ένα μετάλλιο για τη χώρα μου.”

Όσο για την επιθυμία του να παίξει στα διπλά πλάι στον Ράφα Ναδάλ: “Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι ο καλύτερος παίκτης που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Αισθάνομαι πολύ άνετα στο χώμα, όπως και όλοι οι Ισπανοί παίκτες. Είμαστε εξοικειωμένοι σε αυτήν την επιφάνεια. Το να παίζουμε στο Roland Garros, αλλά όχι για ένα Grand Slam θα είναι περίεργο και διασκεδαστικό και θα είναι κάτι φανταστικό αν κερδίσουμε ένα χρυσό μετάλλιο μαζί με τον Ράφα.”




tennis24.gr