Συνέντευξη μετά τον αγώνα έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Puntodebreak, μιλώντας για τη δυναμική του Τιάγκο Μοντέιρο, που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σήμερα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε και στα σημεία που έκριναν το αποτέλεσμα της πρεμιέρας του, ενώ τόνισε και στο τι πρέπει να κάνει με αντιπάλους όπως ο 29χρονος Βραζιλιάνος.

“Είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο στην άλλη πλευρά του φιλέ. Είχε κάποια φοβερά χτυπήματα, και με τιμωρούσε κάθε φορά που έπαιζα χαλαρά. Δεν κατάφερα να έχω βάθος στο γήπεδο, ενώ ο Μοντέιρο έπαιξε πολύ επιθετικά, πολύ επίμονα, και με πολύ καλό service.

Ένιωσα εκτός ρυθμού στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα, είχα ανισορροπία. Το σώμα μου πήγαινε προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα ήθελα απλώς να συγχαρώ τον αντίπαλό μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο για μένα, αυτό είναι το τένις.”

Στο τι μπορεί να μάθει από τη σημερινή ήττα, απάντησε: “Εστιάζω μόνο στις ομορφιές της ζωής. Το τένις είναι εκεί. Παίζω τένις κάθε μέρα. Νιώθω ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να βγω στο γήπεδο και να παίξω. Θα υπάρξουν πολλές μέρες όπως αυτή.

Δεν είναι ωραίο συναίσθημα σίγουρα, αλλά πρέπει να το αποδεχτώ και να συνεχίσω. Ίσως να μην ήμουν 100% προετοιμασμένος για το σημερινό παιχνίδι, ενώ ο αντίπαλός μου ήταν. Γι’ αυτό και έφτασε ως τη νίκη.

Ήταν πολύ περισσότερο από μένα μέσα στο παιχνίδι. Οι αισθήσεις του ήταν πιο παρούσες και δίκαια επικράτησε. Αυτό που μπορώ να αφαιρέσω είναι ότι είδα κάποιες βελτιώσεις σε όλο το παιχνίδι. Έφτασαν αρκετά αργά, αλλά πρέπει να τις αντιληφθώ, και να τις αξιοποιήσω την επόμενη φορά που θα πάω στο γήπεδο εναντίον ενός αντιπάλου που θέλει να με κερδίσει.

Ένας παίκτης που έχει παίξει σε πολλά Challenger τους τελευταίους μήνες. Αυτός είναι ο τύπος του αντιπάλου στον οποίο πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός. Πρέπει να συνεχίσω με την ταπεινότητα που έχω δείξει τις τελευταίες εβδομάδες και να επικεντρωθώ στη διαδικασία που φέρνει το άθλημά μας.”

Αν βοηθάει η εμπειρία του στο χώμα, αλλά και οι κατακτήσεις τίτλων, είπε: “Φυσικά, θέλεις να μεγιστοποιήσεις και να κάνεις το καλύτερό δυνατό σε κάθε τουρνουά. Στο κάτω κάτω γι’ αυτό δουλεύουμε, στο να υπάρχει συνέπεια.

Εάν μπορείς να κερδίσεις 6.000 πόντους στη χωμάτινη σεζόν, που είναι περίπου το μέγιστο, είναι ένας εξαιρετικός στόχος και πρέπει να προσπαθείς να τους φτάσεις. Ίσως έχω κάνει ένα βήμα πίσω για να το πετύχω, αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για τους βαθμούς που νιώθω ότι πρέπει να έχω, και φυσικά να φτάνω και στην επίτευξη νέων στόχων.”

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)



tennis24.gr