Σχεδόν, οριστικοποιήθηκε…

Ράφαελ Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράθ θα αγωνιστούν ως ζευγάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον ερχόμενο Ιούλιο, εκπροσωπώντας την Ισπανία στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις.

Ο Ράφαελ Ναδάλ που έχει ήδη δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή του, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να αγωνιστεί μαζί με τον 20χρονο συμπατριώτη του στο διπλό ανδρών, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αλκαράθ που είπε ότι νιώθει νευρικότητα να ζητήσει από τον Ράφα να παίξουν μαζί στο Παρίσι.

“Ο Κάρλος δεν χρειάζεται να μου ζητήσει τίποτα. Θα παίξουμε μαζι” είπε με ξεκάθαρο τρόπο ο Ναδάλ και συνέχισε: “Είναι πολύ σπουδαίο και για μένα. Αν δεν κάνω λάθος το άκουσα και από τον ίδιο (Αλκαράθ). Θα είναι υπέροχο να παίξουμε κι ένα τουρνουά μαζί πριν τους Ολυμπιακούς για να προετοιμάσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας”

Ο 37χρονος, πλέον, Ναδάλ, το 2008 στο Πεκίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα μονά με νίκη επί του Φερνάντο Γκονζάλες στον τελικό και οχτώ χρόνια αργότερα στο Ρίο πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο, με συμπαίκτη τον Μαρκ Λόπεζ.

Από την άλλη, ο Αλκαράθ έχει μηδενική εμπειρία στα διπλά αφού έχει παίξει μόλις εννιά παιχνίδια διπλού στην καριέρα του, με το τελευταίο του να είναι στη Μαδρίτη πριν δύο χρόνια.

Συνεχίζοντας να φτιάχνει κλίμα για τη σπουδαία αυτή συνεργασία, ο Ναδάλ πρόσθεσε: “Αν είμαστε και οι δύο σε καλή κατάσταση, γιατί όχι; Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουμε μια σπουδαία ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά. Θα είναι ωραίο και για τους δυο μας. Θα είναι πολύ καλό και για την Ισπανική ομάδα, οπότε θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Ελπίζω να είμαι καλός παρτενέρ για εκείνον. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα είναι για μένα. Θα δούμε πως θα γίνει. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε για λίγο μαζί πριν τους Ολυμπιακούς”

 



tennis24.gr