Δεν είναι και λίγο να μοιράζεσαι τα αποδυτήρια, τα προπονητικά courts, το players lounge και το εστιατόριο με έναν Θρύλο όπως ο Ράφαελ Ναδάλ.

Αρκετοί από τους NextGen τενίστες στο ATP Tour, βιώνουν για πρώτη φορά στη Μαδρίτη αυτή την εμπειρία και δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.

Όπως ο Ζοάο Φονσέκα ο οποίος την Πέμπτη σημείωσε την πρώτη του νίκη σε Masters τουρνουά και είχε την πρώτη του επαφή με τον Ισπανό ταυρομάχο, στο γυμναστήριο του Caja Magica.

“Ήταν τρελό. Πρώτη ημέρα εδώ και μιλούσα με τον προπονητή μου στο γυμναστήριο, όταν μπήκε μέσα ο Ναδάλ. Όλοι έστρεψαν το βλέμμα τους πάνω του και ήταν κάπως έτσι: “Ω, αδερφέ, ο τύπος είναι σαν Θεός”. Κάπως έτσι ήταν όλοι. Μπορούσες να το δεις στο πρόσωπό τους. Όλοι σέβονται τον Ράφα. Είναι ένα είδωλο και είναι πολύ ξεχωριστό που βρίσκομαι στο ίδιο μέρος με εκείνον” είπε ο 17χρονος ο οποίος γεννήθηκε το 2006, όταν ο Ναδάλ είχε ήδη στην κατοχή του δύο Roland Garros.

Ίδια συναισθήματα και για τον Χαμάντ Ματζέντοβιτς που επίσης πέτυχε την πρώτη του νίκη σε ATP Masters 1000 την Πέμπτη στη Μαδρίτη, λίγο μετά την πρεμιέρα του Ναδάλ κόντρα στον Ντάργουιν Μπλαντς.

“Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της ημέρας, είδα ότι παίζω την ίδια μέρα με τον Ναδάλ. Ήταν λίγο σοκαριστικό. Είναι ο Ράφα, είναι ένας Θρύλος του αθλήματος, ένας από τους σπουδαιότερους που έχει πιάσει ποτέ ρακέτα. Το να τον βλέπεις να περνάει δίπλα σου στα αποδυτήρια, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό” είπε ο 20χρονος Σέρβος.

Από την άλλη, ο 18χρονος Τσέχος Γιακούμπ Μενσίκ που έχει ήδη δείξει τα πρώτα δείγματα του αστείρευτου ταλέντου του, μίλησε για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η “αγία τριάδα” του τένις, στην απόφασή του να ασχοληθεί με το άθλημα.

“Ο Ράφα είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα στο τένις και στον αθλητισμό γενικότερα. Όταν ήμουν νέος, τον έβλεπα στην τηλεόραση και είχε ήδη κερδίσει 15 Grand Slam. Εξαιτίας των Ράφα, Νόλε και Ρότζερ, ξεκίνησα να παίζω τένις. Είναι συναρπαστικό να τους βλέπω να παίζουν ακόμα και να έχω την ευκαιρία να είμαι στα ίδια τουρνουά με εκείνους” είπε χαρακτηριστικά ο Μενσίκ.

Ο 16χρονος Ντάργουιν Μπλαντς είχε ακόμα σπουδαιότερη εμπειρία με τον Ναδάλ αφού τον αντιμετώπισε στον 1ο γύρο της διοργάνωσης και παρ’ό,τι δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντί του, απόλαυσε κάθε λεπτό μαζί με τον Ισπανό στο Manolo Santana.

“Ήταν σπουδαία εμπειρία. Ήμουν πολύ χαρούμενος που έπαιζα με τον Ναδάλ σε ένα τέτοιο γήπεδο. Θα προσπαθήσω να το εκμεταλλευτώ για τη συνέχεια. Πολλά παιδιά στην ηλικία μου, δεν έχουν αυτή την ευκαιρία, να βρίσκονται με αυτούς τους τύπους τριγύρω. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα και μεγάλη εμπειρία” είπε ο Μπλαντς.

 



tennis24.gr