Η εξαιρετική εβδομάδα για τον Σταν Βαβρίνκα συνεχίζεται στο Ούμαγκ της Κροατίας με τον Ελβετό να επικρατεί στον μεταμεσονύχτιο ημιτελικό του Λορέντζο Σονέγκο με 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 27 λεπτά σφραγίζοντας την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. 

Ο 38χρονος θα βρεθεί ξανά στον τελικό της διοργάνωσης μετά από το 2006 όπου είχε κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ επιστρέφει γενικά σε τελικούς ATP μετά από τον Οκτώβριο του 2019 (Αμβέρσα). Παράλληλα την Κυριακή ο Βαβρίνκα θα αγωνιστεί στον 31ο τελικό στην καριέρα του (16-14) και θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο τον πρώτο μετά από το 2017 (Γενεύη). 

Για μία ακόμα αναμέτρηση ο Νο72 του κόσμου βρήκε στήριγμα στο service του, κερδίζοντας το 84% των πόντων από το πρώτο service (27/32), ενώ ήταν και πάλι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε για break (2/3). 

To ένα από τα δύο ήρθε στο 1ο set την κατάλληλη στιγμή με τον Ελβετό να παίρνει προβάδισμα με 5-3 για να κλείσει στη συνέχεια το set στο service του μετά από 3 set-points ενώ ενδιάμεσα έσβησε το μοναδικό break-point του Σονέγκο στον ημιτελικό. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Βαβρίνκα “χτύπησε” στα μέσα του set (4-3) και κρατώντας σχετικά εύκολα στο service του έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση για τον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξέι Πόπιριν. 

Ο Αυστραλός μάλιστα χρειάστηκε 3 ώρες και 14 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του φορμαρισμένου και ανερχόμενου Ιταλού Ματέο Αρνάλντι με 6-7(2), 7-5, 6-3 φτάνοντας στον 2ο τελικό στην καριέρα του. 

CROATIA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)




tennis24.gr