Οι εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, με τους ψηφοφόρους να συνεχίζουν να φτάνουν στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι έφτανε στο 29,13%, μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οπότε και το ποσοστό για το αντίστοιχο διάστημα, ανερχόταν στο 31,52%.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών Ιουνίου 2023 θα γίνει στις 20:30, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δε θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών.

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία.

Σε εκλογικά τμήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις στις συνθέσεις των εφορευτικών επιτροπών, ωστόσο ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος μαζί με τον γραμματέα κινούν τη διαδικασία.

Από τις 14.00 και μετά η προσέλευση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί συγκριτικά με τις πρωινές ώρες, κυρίως λόγω των θερμοκρασιών, που στη νότια Ελλάδα έχουν χτυπήσει κόκκινο, ωστόσο σημειώνονται και βροχές σε ορισμένες περιοχές.

Στην Πάτρα, επίσης έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε εφορευτικές επιτροπές, ωστόσο η διαδικασία κινείται ομαλά.

Και στην Κρήτη η εκλογική διαδικασία βαίνει ομαλά, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά η συμμετοχή των ψηφοφόρων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα είναι μηδενική.



megatv.com