Είναι να απορεί κανείς τι μεσολάβησε και φτάσαμε τρία χρόνια αργότερα σε αδελφοκτονία, με την μικρότερη κόρη της οικογένειας να ομολογεί πως έπνιξε την ίδια την αδελφή της.

«Τη σκότωσα επειδή τη μισούσα. Την πάτησα στο λαιμό μέχρι που σταμάτησε να αναπνέει», ανέφερε η αδερφή της Φαίης.

Η καθ’ ομολογίαν αδελφοκτόνος είναι σήμερα 23 ετών. Όταν δολοφόνησε την Φαίη, όπως η ίδια ομολόγησε, ήταν 21.

Ήταν δύο χρόνια μικρότερη, με την Φαίη μάλιστα να σχολιάζει πολλές φορές κάτω από αναρτήσεις της.

Την μισούσε από μικρή

Η αλήθεια πάντως είναι πως η σχέση των δύο ήταν μάλλον εκρηκτική, γεμάτη καβγάδες και εντάσεις από μικρή ηλικία.

«Η Φαίη δεν ήταν ένα παιδί που θα πάει να τσακωθεί, να σου ορμίσει, η Φαίη ήταν ήσυχο παιδί, πολύ ήσυχο. Η αδελφή της ήταν σκληροτράχηλη δηλαδή κάποιες στιγμές επάνω στο Γαλάτσι την βούταγε από το σβέρκο, από τον λαιμό. Παρόλο που είναι μικρότερη», ανέφερε οικογενειακός φίλος.

Οικογενειακός φίλος της οικογένειας μιλά στο LIVE NEWS και υποστηρίζει πως η μικρή ζήλευε παθολογικά την Φαίη, πως ένιωθε μειονεκτικά απέναντι της και φθονούσε το γεγονός πως η Φαίη ήταν πάντα η αδυναμία του πατέρα τους.

«Ζήλια να το πω; Επειδή η μία ήταν παχιά και η άλλη είναι αδύνατη. Εγώ εκεί το έβλεπα. Όταν ήρθε στο σπίτι από θέμα, από ότι τσακωνόντουσαν για κραγιόν, ρούχα. Η κακομοίρα η Φαίη ούτε της έδινε σημασία. Ήταν πιο επιθετική απέναντι στην Φαίη, πιο τσαμπουκάς», είπε.

Είναι δύο κορίτσια που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής από μικρή ηλικία. Βρέθηκαν οικογενειακώς να μένουν σε αυτό το κόκκινο αυτοκίνητο όταν η Φαίη ήταν 16 ετών και η αδελφή της 14.
Δούλευαν σε περιστασιακές δουλειές, ενώ συμμαθητής της Φαίης λέει στο Live News πως την έβλεπαν να έρχεται στο σχολείο χτυπημένη γεμάτη μώλωπες.

«Την Φαίη την ξέρω από το Λύκειο. Πηγαίναμε στο ίδιο ΕΠΑΛ.  Πάντα τη θυμόμουν χαμηλών τόνων. Πήγαινε στην ειδικότητα επεξεργασίας τροφίμων. Θυμάμαι πάντα που ερχόταν με το χέρι της χτυπημένο, το δεξί κυρίως. Πάντα μας έλεγε ότι το χτύπησε στο βόλεϊ ή το χτύπησε σε μια βόλτα. Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα αυτό και ελπίζω η δικαιοσύνη να τρέξει και αυτοί που φταίνε να τιμωρηθούν», ανέφερε συμμαθητής της Φαίης.

Η Φαίη μέχρι τα 23 της είχε γίνει ήδη τρεις φορές μανούλα. Η αδελφή της γέννησε τον γιο της στα 20. Οι κοινωνικές υπηρεσίες που μπαινόβγαιναν στο σπίτι της οικογένειας την περιέγραφαν ως ένα βίαιο χωρίς συναισθήματα άτομα.

«Παρατηρείται πως ο τρόπος παροχής φροντίδας στα ανήλικα, από πλευράς της αδελφής της Φαίης είναι βίαιος, απουσία συναισθημάτων και πιθανά τα ανήλικα τέκνα να εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο. Παράλληλα η ίδια εκφράζει την κούραση της από την συνεχή φροντίδα των παιδιών της αδελφής της και από την απρόβλεπτη συμπεριφορά της. Υπογραμμίζει πως αμφιβάλλει για την καταλληλότητα της ως μητέρα», αναφέρει η έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας.

Η σπιτονοικοκυρά υποστήριξε πως η μικρή αδελφή της Φαίης είχε επωμιστεί την επιμέλεια των παιδιών, με τους κοινωνικούς λειτουργούς πάντως να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.

«Η αδελφή η οποία ήταν πολύ καχύποπτη και επιφυλακτική στις ερωτήσεις που της κάναμε, αρκετές φορές θέλησε να έχει τα συμβουλή της σπιτονοικοκυράς πριν απαντήσει», αναφέρεται στην έκθεση.

«Περιττό να τονίσω ότι η Φαίη είχε εγκαταλείψει κυριολεκτικά τα παιδιά της και για το λόγο αυτό, είχαν αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα την επίβλεψη τους η μικρή της αδελφή και η μητέρα της. Η κατάσταση στο σπίτι μου ήταν έκρυθμη με 4 ανήλικα, τα οποία ουσιαστικά φρόντιζε η αδελφή της Φαίης», δήλωσε η σπιτονοικοκυρά.

Τον Οκτώβριο του 2021, λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της Φαίης, διατάχθηκε η άμεση απομάκρυνση όλων των ανηλίκων της οικογένειας και η τοποθέτηση τους σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά να μην προσυνεννοούνται οι κατηγορούμενες»

«Δεν είναι η πρώτη φορά να μην προσυνεννοούνται οι κατηγορούμενες για το τι θα πει η κάθε μία», είπε στο MEGA η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος, η ομολογία της αδερφής της Φαίης, πως ήταν εκείνη που τη δολοφόνησε, δεν συνάδουν με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, προκαλώντας μία σειρά από ερωτήματα.



megatv.com