Η βροχερή μέρα στη Ρώμη, δεν εμπόδισε τον Κάρλος Αλκαράθ να πραγματοποιήσει ιδανικό ντεμπούτο στο Internazionali BNL d’Italia, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της Masters διοργάνωσης.

Ο 20χρονος Ισπανός που μόνο και μόνο με την παρουσία του στον αγώνα εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, επικράτησε 6-4, 6-1 του αριστερόχειρα συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας στην παρθενική του παρουσία στο Masters της αιώνιας πόλης.

 

Με εξαίρεση το εναρκτήριο σετ όπου χρειάστηκε να ανατρέψει το γρήγορο προβάδισμα του Ράμος Βινιόλας και να πετύχει το καθοριστικό break στο 10ο game (6-4), ο Αλκαράθ δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο του έμπειρου Ισπανού και να συνδυάσει την επιστροφή του στην κορυφή της ATP Rankings με νίκη.

Στη φάση των “32” ο Καρλίτος θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Γίρι Λεχέτσκα και του qualifier, Φαμπιάν Μαροζάν.

 

Αυτή ήταν η 30η νίκη του Αλκαράθ σε 32 αγώνες που έχει δώσει στη χρονιά, με τον χαρισματικό τενίστα να προέρχεται από τους τίτλους σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Με τη νίκη αυτή, εξασφαλίζει ότι θα είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του top seed σε Grand Slam.

 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

 






tennis24.gr