Οι ματσάρες στα playoffs και η… εκτέλεση της Ρεάλ

Και εκεί εμφανίζεται η προοπτική να αλλάξει ήπειρο και να έρθει στην Ευρώπη. Η Μπανταλόνα έμοιαζε αχαρτογράφητα νερά για εκείνον, ωστόσο αρκετούς μήνες μετά, μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, αφού αποτελεί εκ των ηγετών της και είναι ο άνθρωπος που της επιτρέπει να ονειρεύεται ακόμα και τελικούς μετά το σπουδαίο break στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ

«Σίγουρα ένας από τους λόγους για τους οποίους επέλεξα τη Μπανταλόνα ήταν οι οπαδοί, η κοινωνία, η παράδοση που έχει. Όλα μου θυμίζουν το σπίτι μου. Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι όμορφη. Γύρω από σπίτι μου, βλέπω ανθρώπους να παίζουν μπάσκετ συνέχεια. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με ισορροπία νέων και έμπειρων παικτών. Είναι όλοι πολύ κοντά και αυτό το δείχνει και η χημεία μας στο παρκέ», ήταν τα λόγια του Γκάι για την ισπανική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας μαγεύει στην Ιβηρική.

Είναι εξαιρετικός σουτέρ, το φανερώνει σε όλη του την καριέρα του, ειδικά στο NCAA, ενώ κουβαλέι αυτόν τον τίτλο και στην Ισπανία. Στη regular season… προειδοποίησε ορισμένες φορές για το τι θα έρθει στα play-offs. Πέτυχε 27 πόντους κόντρα στη Βαλένθια με 6/8 τρίποντα. Έβαλε 22 στη Μούρθια με 5/6 πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου, πέτυχε 23 πόντους απέναντι στην Ομπραδόιρο με 4/8 τρίποντα.

Και ήρθε ο πρώτος γύρος των play-offs κόντρα στη Μπασκόνια και το πρώτο ματς για να τρελάνει κόσμο. Ο Γκάι διέλυσε τους Βάσκους με 36 πόντους και 9/16 τρίποντα για να κάνει το όνομα του να συζητιέται σε όλη την Ευρώπη. Στη δεύτερη νίκη της Μπανταλόνα ήταν πιο ήρεμος, αλλά και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας του με 22 πόντους και 4/8 τρίποντα. Ο γκαρντ που υπέγραψε την πρόκριση της Χοβεντούτ. Η Ρεάλ ήταν πιο δύσκολο εμπόδιο, προερχόμενη και από την κατάκτηση της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό. Αλλά ο Κάιλ Γκάι μας έδειξε πως δεν… χαμπαριάζει, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αποτέλεσε τον τιμωρό των Μαδριλένων στο Game 1 της Μαδρίτης, όπου τελείωσε με 30 πόντους, 8/13 τρίποντα και 5 ασίστ.

Ανυπομονούμε για την επόμενη παράσταση του Αμερικανού σουτέρ που έχει βάλει σε… μπελάδες τη Ρεάλ και έχει κάνει τον κόσμο της Μπανταλόνα να πιστέψει σε μεγάλα πράγματα φέτος. Ένας τρελός σουτέρ που στην μέρα του και αν αισθανθεί καλά στο παρκέ, σε… διαλυει.

πηγή: Liga Endesa



gazzeta.gr