Ρέματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι θυμίζουν ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις.

Η κακοκαιρία κυρίως χτύπησε την βόρεια Ελλάδα, με εικόνες καταστροφής σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καστοριά αλλά ακόμα και στη νησιωτική χώρα, και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Η Θεσσαλονίκη «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως και αργά το βράδυ, ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν με φτυάρια και άλλα εργαλεία στα χέρια τους, να καθαρίσουν τις αυλές τους από τα λασπόνερα και ό,τι προκλήθηκε από την σφοδρή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα σχηματίστηκαν χείμαρροι οι οποίοι παρέσυραν αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα.

Στην Χαλκιδική ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με έναν οδηγό ο οποίος την ώρα που οδηγούσε, μπήκε στον χείμαρρο και όλο το αυτοκίνητο πλημμύρισε με τον ίδιο, σε κατάσταση πανικού όπως λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο, να μην ξέρει τι να κάνει.

Στην Καστοριά ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η κακοκαιρία χτύπησε σφοδρά τα χωράφια και τις καλλιέργειες με την καταστροφή να είναι πάρα πολύ μεγάλη και πιθανότατα οι αγρότες να έχουν χάσει όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Εικόνες καταστροφής και στην Λέσβο με θάλασσα και στεριά να γίνονται «ένα». Το ποτάμι έφτασε στη θάλασσα και ενωθήκαν μεταξύ τους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός πολίτη.

Για σήμερα, προβλέπεται ως τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία να χτυπήσει την κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, κυρίως τον νομό Μαγνησίας, Σποράδες και Εύβοια.

Από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να χτυπήσουν την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, δηλαδή τους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και τον νομό Αττικής.

Από το μεσημέρι έως και ο βράδυ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στις Κυκλάδες, το βόρειο τμήμα, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την αρχή της νέας εβδομάδας.



megatv.com