Το περιστατικό που σημειώθηκε στην Κω όπου 63χρονη γυναίκα, η οποία έχασε έχασε τις αισθήσεις της και πέθανε σε καρότσα αγροτικού, πηγαίνοντας στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Η Ανθούλα Κάσσιου, νύφη της άτυχης 63χρονης που έχασε τη ζωή της στην καρότσα αγροτικού στην Κω, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Αυτές τις μέρες δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Μου έστειλαν ένα απόσπασμα με αυτά που είπε ο κ. Χρυσόπουλος, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, ότι δηλαδή η γυναίκα πέθανε ακαριαία και δεν ξεψύχησε πάνω στο αμάξι. Αναρωτιέμαι ως απλός άνθρωπος, πώς ένας άνθρωπος λες ότι ξεψύχησε ενώ έχει σφυγμό; Όταν καλέσαμε το ΕΚΑΒ η πεθερά μου είχε άσφυγμο. Πάνω στην καρότσα της κάνανε ΚΑΡΠΑ γιατί είχε σφυγμό. Ήταν από πάνω της στην καρότσα ένας οδοντοτεχνίτης και ένας στρατιωτικός που δεν την άφησαν δευτερόλεπτο», είπε αρχικά.

«Μέχρι να πάρουμε το ασθενοφόρο να δούμε πώς θα φύγει, πέρας μισή ώρα. Η πεθερά μου έχε σφυγμό. Δεν ξέρει κανείς εάν σωζόταν η κατάσταση η όχι, το αποτέλεσμα της νεκροψίας βγήκε στις 10 το βράδυ. Η απόσταση από το σπίτι στο νοσοκομείο είναι 7 χλμ. Όταν πήραμε το ΕΚΑΒ μας ρώτησαν εάν έχει παλμό. Τους είπαμε ότι δεν μπορούμε να την μετακινήσουμε γιατί έχει τραύμα στο κεφάλι και αιμορραγεί. Και μας είπαν ότι δεν έχουν άλλο ασθενοφόρο γιατί είναι σε άλλο περιστατικό. Θα περιμέναμε πάρα πολύ μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, γιατί θα έπρεπε να καθαριστεί και να πάει στο επόμενο περιστατικό. Δεν μας είπαν τι να κάνουμε. Στην καρότσα αποφασίσαμε να την βάλουμε αφού πήραμε όλα τα ιδιωτικά τα οποία Κυριακή δεν έχουν γιατρό. Δεν γινόταν να την αφήσουμε να πεθάνει στην αυλή», συμπλήρωσε η κ. Κάσσιου.megatv.com