O φιναλίστ του φετινού Roland Garros, Κάσπερ Ρουντ θα δώσει το παρών για 3η σερί χρονιά στο Laver Cup εκπροσωπώντας την ομάδα της Ευρώπης. Ο Νορβηγός και Νο4 του κόσμου γίνεται ο 4ος παίκτης που ανακοινώνεται μετά από τους Χόλγκερ Ρούνε, Στέφανο Τσιτσιπά και Αντρέι Ρούμπλεφ με τον αρχηγό και Σκανδιναβό, Μπιόρν Μποργκ να καλωσορίζει στην “μπλε” ομάδα για μια ακόμη χρονιά. 

“Ο Κάσπερ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και αφοσιωμένος νεαρός τενίστας που έχει φτάσει στην κορυφή του αθλήματος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κερδίσει σύντομα Major τίτλο. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην Team Europe, τόσο ως παίκτης, όσο και ως συμπαίκτης. Είναι προνόμιο να τον έχω πίσω στην “μπλε” ομάδα.”, είπε ο Μποργκ. 

Ο Ρουντ έπαιξε για πρώτη φορά στην ομάδα της Ευρώπης το 2021 στη Βοστώνη για να ακολουθήσει το 2022 στο Λονδίνο. Και στις δύο συμμετοχές του ο Νορβηγός είχε ισάριθμες νίκες απέναντι σε Ρέιλι Οπέλκα (2021) και Τζακ Σοκ (2022).

“Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι τα τελευταία δύο χρόνια για την Team Europe στο Laver Cup, παίζοντας στην ίδια ομάδα με ένα απίστευτο γκρουπ πρωταθλητών κι έχοντας ως αρχηγό τον Μπιόρν Μποργκ. Έχω κερδίσει πολλές εμπειρίες από αυτή τη διοργάνωση. Στο Βανκούβερ στόχο μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα της Ευρώπης για να κατακτήσει ξανά τον τίτλο”, ανέφερε ο Νορβηγός. 

Η 6η έκδοση του Laver Cup θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-24 Σεπτεμβρίου στο Βανκβούβερ. 




tennis24.gr