Ασύλληπτη είναι η τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου, μετά το ναυάγιο με μετανάστες. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει επίσημα στους 79 ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, που περιέθαλψε διασωθέντες μίλησε στην εκπομπή «Ελένη».

«Έχουμε 30 ασθενείς με σχετικά ήπια συμπτώματα. Είναι άντρες νεαρής ηλικίας με πνευμονία, λοιμώξεις αναπνευστικού, εξάντληση και αφυδάτωση. Το πρώτο πράγμα που ζήτησαν οι διασωθέντες είναι να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους. Θεώρησαν ανθρώπινο να τους δώσω το κινητό μου για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους», είπε αρχικά.

«Όταν κάποιος επιζεί μετά από ένα τέτοιο συμβάν βρίσκεται σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Συγγενείς αγνοουμένων μου στέλνουν φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων στα social media για να μάθουν νέα. Μέσα από την ιατρική κοιτάζουμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας και τα προβλήματα που βιώνει, τα οποία δεν είναι σωματικά αλλά ψυχολογικά. Είναι πρωτόγνωρη μια τόσο μεγάλη καταστροφή που μάλλον έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους και παιδιά. Μακάρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα γιατί δυστυχώς η ιθάλασσα έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο. », πρόσθεσε.

megatv.com