Ο Σαμ Αλαρντάις συμφώνησε σε μια επιστροφή-σοκ στο ποδόσφαιρο για χάρη της Λιντς που απομάκρυνε τον Χάβι Γκαρθία από τον πάγκο.

Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας και της Μπόλτον ο 68χρονος Σαμ Αλαρντάις επιστρέφει στους πάγκους από την προσεχή Τετάρτη με στόχο να κρατήσει τη Λιντς στην Premier League. Ο πολύπειρος τεχνικός, ο οποίος αντικαθιστά τον Χάβι Γκαρθία, θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Γιόρκσαϊρ στον επόμενο αγώνα της κόντρα στην πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.Ο Γκαρθία σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί το προσωπικό, με τον αθλητικό διευθυντή Βίκτορ Όρτα να τον ακολουθεί επίσης στην πόρτα της εξόδου.

Ο Αλαρντάις είναι άνεργος από τότε που δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό ως τεχνικός της Γουέστ Μπρομ πίσω στο 2021. Ο 68χρονος είναι ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές στο ποδόσφαιρο, έχοντας αναλάβει διευθυντικές και προπονητικές θέσεις σε 13 διαφορετικούς συλλόγους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Άγγλος είναι γνωστός για το έργο του βοηθώντας πολλούς συλλόγους, όπως η Κρίσταλ Πάλας, η Μπλάκμπερν και η Σάντερλαντ, να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Θα αναλάβει τους «ασπρόμαυρους» με μόλις τέσσερα παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη της σεζόν της Premier League με τα επόμενα παιχνίδια να τους φέρνουν αντιμέτωπους με την πρωτοπόρο της Premier League Σίτι το Σάββατο και τη Νιούκαστλ που κυνηγάει το Champions League. Η προσπάθειά τους θα ολοκληρωθεί με ένα εκτός έδρας ταξίδι στη Γουέστ Χαμ και ένα εντός έδρας παιχνίδι με την Τότεναμ.



gazzeta.gr