Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να… πάρει πίσω πλεονέκτημα που έχασε στο ΣΕΦ και ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του στην Τουρκία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται στην «Ulker Sports Arena» για το Game 3 της σειράς με τη Φενέρχμπαχτσε (3/5, 20:45) και ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ό,τι έγινε-έγινε» και ότι η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει τα δυο ματς στο ΣΕΦ και να εστιάσει μόνο στις νίκες επί τουρκικού εδάφους.

«Είχα πει μετά το πρώτο ματς ότι η σειρά είναι μεγάλη και ότι δεν θα είναι εύκολο. Δεν πρέπει να είναι εύκολο. Είχα πει επίσης ότι δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια τακτικής που μπορείς να αλλάξεις, όταν οι ομάδες έχουν παίξει ήδη τόσες φορές. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, είμαστε όλοι αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για τη νίκη την Τετάρτη» ανέφερε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου λίγο πριν «πετάξει» η αποστολή για την Πόλη και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που η χρονιά έχει κυλήσει τόσο καλά για εμάς θα ήταν λάθος να αλλάξει η βάση της. Το σωστό είναι να πιστέψεις σε αυτά που έχεις κάνει μέχρι τώρα και σε έχουν φέρει μέχρι εδώ. Σίγουρα υπάρχουν λάθη που έχουμε δουλέψει μετά τα δυο ματς, θα υπάρχουν μετατροπές, αλλά κατά κύριο λόγο δεν θα ήταν σωστό να αλλάξει η ομάδα την ταυτότητά της, επειδή χάσαμε ένα ματς. Έχουμε ξαναχάσει μέσα στη χρονιά. Η ίδια ταυτότητα μας έφερε εδώ που είμαστε. Υπάρχει πίστη στο πλάνο και τις δυνατότητες και έτσι θα πορευτούμε.»

Όσο για την μέτρια απόδοση της ομάδας του στα δύο πρώτα ματς του ΣΕΦ; «Γενικά και στα δυο ματς δεν πιάσαμε ακριβώς την απόδοση ή τον τρόπο παιχνιδιού που είχαμε σε όλη τη σεζόν. Είναι παρελθόν τι έχει γίνει, δεν έχει σημασία πια, πρέπει τώρα να δούμε μπροστά μας και αν θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είσαι αποτελεσματικός, να κυνηγάς κάθε φάση, οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά, έχουμε παιδιά με ταλέντο, η πλάστιγγα γέρνει προς την ομάδα που θα κάνει καλύτερα κάποια μικρά πράγματα κι αυτό θα είναι για εμάς το κλειδί».



gazzeta.gr