O προερχόμενος από τα προκριματικά Ασλάν Καράτσεφ έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον συμπατριώτη του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 7-6(1), 6-4 μετά από μία ώρα και 38 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον πρώτο προημιτελικό Masters 1000 της καριέρας του. 

Ο Νο14 του κόσμου σημείωσε την 8η φετινή του νίκη (8-7), αλλά και την 6η κόντρα σε παίκτη πρώτης 10άδας (6-7), ενώ κέρδισε για 2η φορά τον Μεντβέντεφ και πάλι σε χωμάτινο 1000άρι και πιο συγκεκριμένα μετά τη Ρώμη το 2021. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος βρήκε πρώτος break (2-1), όμως ο Καράτσεφ απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα ο Νο3 του κόσμου έφτασε σε διπλό break-point (15/40) στο 7ο game με τον Καράτσεφ όμως να το σβήνει κρατώντας το service του (4-3). 

To set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί που ο Καράρτσεφ ήταν εκπληκτικός, με τον 29χρονο να φτάνει σε τρία mini-break και στο 7/1. 

Στο 2ο set o Καράτσεφ χρειάστηκε ένα break στο 5ο game, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια κάνοντας το 4-2. Το service των δύο Ρώσων δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Καράτσεφ να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη, μπαίνοντας στην 8άδα της Μαδρίτης. 

Στα προημιτελικά ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Τέιλορ Φριτς με τον εκπληκτικό Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr