O Γιάνικ Σίνερ συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και στο χώμα με τον Ιταλό να παραχωρεί μόλις 3 games στον Αμερικανό και Νο27 του κόσμου, Σεμπάστιαν Κόρντα στο επιβλητικό 6-1, 6-2 μετά από 76 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τους “16” του Rolex Monte-Carlo Masters.

O περσινός ημιφιναλίστ και Νο2 του κόσμου, έφτασε τις 23 φετινές νίκες (23-1), αλλά και τις 7 συνεχόμενες, από το Μαϊάμι και μετά, ενώ παράλληλα συνεχίσει το εξαιρετικό ρεκόρ του σε πρεμιέρες το οποίο και βελτίωσε σε 23-1 από το 2023, με τη μοναδική ήττα να είναι στο περσινό Roland Garros από τον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ. 

Ο Σίνερ, αν και δυσκολεύτηκε στο να βρει πρώτο service, παραχώρησε μόλις έναν πόντο πίσω από το πρώτο (20/21) έχοντας 95%, αλλά και 55% στο δεύτερο (12/22), έσβησε και τις τρεις προσπάθειες για break του Κόρντα, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 12 ευκαιρίες για break. 

Το ξεκίνημα του Ιταλού ήταν εντυπωσιακό, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, μετά από break και δύσκολο hold, όπου έσβησε και τα τρίασ break-points του Κόρντα, με τον Αμερικανό στη συνέχεια να μειώνει σε 2-1. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο holds και δύο breaks από τον Σίνερ, ο οποίος έκλεισε το 1o set με 6-1. 

Στο 2ο σκέλος ο Σίνερ έφτασε σε ένα ακόμα break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και αμέσως μετά με 4-1, με τον Κόρντα να μειώνει σε 4-2, αλλά τον Ιταλό να κατακτά τα επόμενα δύο games και να φτάνει στην πρόκριση και στην πρώτη φετινή του νίκη στο χώμα. 

Στον επόμενο γύρο ο Σίνερ θα αντιμετωπίσει τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, ο οποίος την Τρίτη κέρδισε τον Μπόρνα Τσόριτς με 7-6(2), 6-1. 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr