Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Francesco Bagnaia στο Red Bull Ring, που πίεσε στο κατάλληλο σημείο και πήρε άλλη μία pole position. Εντυπωσιακός Vinales, πολύ δυνατή ΚΤΜ στο σπίτι της.

Ο ηλιόλουστος καιρός στο Red Bull Ring συνεχίστηκε όπως και χθες στις δοκιμές της πρώτης μέρας με τους αναβάτες να βγαίνουν στην πίστα προσπαθώντας να βρεθούν σε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Q2.

Τα πρώτα stint ξεκίνησαν αναγνωριστικά, με τους χρόνους να κατεβαίνουν στους δεύτερους γρήγορους γύρους, και τον Pol Espargaro να εντυπωσιάζει, δεδομένου ότι έχει χάσει μισή σεζόν. Πολύ καλοί χρόνοι κι από τους Marini, Morbidelli, όμως ο Miller κράτησε τα ελαστικά του και έδειξε ότι είναι το φαβορί για το Q2.

Οι αναβάτες βγήκαν σχεδόν όλοι μαζί για το δεύτερο stint, για την τελική προσπάθεια για το Q2. Ο Marc Marquez όπως συνηθίζει πήρε το tow μιας Ducati, αυτής του Marini. Ο Ιταλός κατέβασε το χρόνο του με έκανα εκπληκτικό 4ο sector παίρνοντας την πρωτιά από τον Miller, και πετώντας εκτός τον Pol Espargaro.

O Miller απάντησε αμέσως, όχι όμως και ο Espargaro που δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Marini και το Q2. Άλλη μία απογοήτευση για τη Honda και τον Marc Marquez που ξεκινά από την 18η θέση αύριο. 14ος ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Enea Bastianini, που αδυνατεί να βρει ρυθμό φέτος αν και ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα αργήσει να συμβεί αυτό.

 

Με τους Miller και Marini να ανεβαίνουν από το Q1, το μείγμα του Q2 έγινε εκρηκτικό. Κι έτσι ακριβώς ήταν η διαδικασία με τον Aleix Espargaro να ανοίγει το χορό των γρήγορων γύρων, ψηλά στο 1:29, με τους αναβάτες να προετοιμάζονται για τους δεύτερους και καθοριστικούς γρήγορους γύρους τους.

Τα sectors κοκκίνησαν σχεδόν για όλους, κι ήταν ο Maverick Vinales που στρογγυλοκάθισε στην πρώτη θέση λίγο πριν το δεύτερο και καθοριστικό stint που θα έκρινε τον poleman στην Αυστρία. Καλοί γύροι για Bagnaia, Quartararo, πτώση είχε ο Aleix Espargaro στη στροφή 3. Χαμηλά σε χρόνο ήταν και ο Brad Binder, που σαφώς ήθελε να γιορτάσει τη διετή ανανέωση συμβολαίου που υπέγραψε με την ΚΤΜ, στην pole position.

Στα 5 λεπτά πριν μηδενίσει το ρολόι, οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα για τους καθοριστικότερους γύρους της συνεδρίας. Αυτή τη φορά οι οδηγοί πίεσαν εξαρχής κι οι Martin, Miller, Binder εναλλάχθηκαν στην πρωτιά πριν ο Vinales τους εκθρονίσει ξανά.

Ο Ισπανός έχασε τον τελευταίο του γύρου καθώς έφυγε εκτός στην κατηφορική στροφή 4, κι έδωσε την ευκαιρία στους ανταγωνιστές του να του κλέψουν την pole. Άπαντες κρύωσαν τα ελαστικά τους προετοιμαζόμενοι για τον τελευταίο γύρο, εκτός από τον Bagnaia που τα πίεσε στο έπακρο έχοντας καθαρό δρόμο και με έναν χρόνο στα μισά του 1:28 δεν άφησε κανένα περιθώριο στους υπόλοιπους.

Ο χρόνος του Vinales ήταν αρκετός για να τον βάλει δίπλα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, με τον Binder να κλείνει την πρώτη τριάδα.

Ο Miller έμεινε 4ος σε μια εντυπωσιακή άνοδο από το Q1, με τους Bezzecchi και Martin να απογοητεύουν στην7η και 12 θέση αντίστοιχα. Μάλιστα ο Ισπανός είδε και τους τρεις τελευταίους γύρους του να διαγράφονται!

Η δράση στην Αυστρία θα συνεχιστεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος, με τον Bagnaia στην πλέον προνομιούχα θέση του grid.

f1fan.gr