Αρκετά αισιόδοξος για την επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στην αγωνιστική δράση, εφόσον σεβαστεί το χρόνο ανάρρωσης, είναι ο γιατρός του 37χρονου Ισπανού, που πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο, και έχει μπροστά του μια πολύμηνη απουσία από τα κορτ.

Συγκεκριμένα, ο Άνχελ Ρουίζ Κοτόρο, ένας από τους γιατρούς που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης του Ράφα, έδωσε μία αισιόδοξη και ενθαρρυντική απάντηση ως προς την επιστροφή του Ισπανού τενίστα στο Tour, όμως πρώτα από όλα συνιστά υπομονή και ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να γίνουν όλα στην ώρα τους.

Παράλληλα, ο γιατρός του κατόχου των 22 Grand Slam τίτλων αναφέρθηκε και στο πως ήρθε αυτή η απόφαση του χειρουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ναδάλ οδηγήθηκε στην επέμβαση, αφού πρώτα εξάντλησε όλες τις άλλες πιθανές λύσεις, με στόχο την πάση θησεία επιστροφή του στη δράση, ώστε να δώσει τον δικό του επίλογο στην καριέρα του.

Μετέπειτα αναφέρθηκε και στα στάδια της αποθεραπείας του Ράφα, αλλά και στο πως θα προπονείται, εφόσον μπει στην τελική ευθεία της επιστροφής του, την οποία ακόμα δεν έχουν προσδιορίσει, γιατί όπως προαναφέραμε δε θέλουν να πέσουν στην παγίδα βιασύνης.

“Η απόφαση για το χειρουργείο πάρθηκε αρκετά πρόσφατα. Δοκιμάσαμε όλες τις συντηρητικές επιλογές, έτσι αντιμετωπίζονται συνήθως αυτοί οι τραυματισμοί. Αλλά όταν αυτές οι μέθοδοι δε λειτουργούν, πρέπει να πάρεις αποφάσεις”.

“Είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε αυτό που θέλαμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και αν σεβαστούμε τους χρόνους αποθεραπείας, πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανακάμψει. Η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Είναι πέντε μήνες, αλλά δεν πιέζουμε για μια συγκεκριμένη ημερομηνία”.

“Έχουμε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στην προσπάθειά μας. Όλο το υπόλοιπο τμήμα του τένοντα είναι υγιές και θα επανέλθει σε πλήρη ετοιμότητα, αλλά χρειάζεται χρόνο για να συμβεί αυτό. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο που να μην επιτρέπει υποτροπές”.

«Θα είναι σε μια περίοδο περιορισμένης αποκατάστασης για 10 ημέρες, μετά θα αρχίσει να εργάζεται στην πισίνα και στο ποδήλατο. Η άσκηση που επηρεάζει τον τένοντα πρέπει να εξαλειφθεί”.

“Από εκεί, ακολουθεί μια περίοδος θεραπείας, η οποία καθορίζεται πάντα από τη βιολογία. Οι πρώτες έξι εβδομάδες θα είναι οι πιο σημαντικές. Από εκεί, θα κάνουμε δοκιμές και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε με την ανάκαμψη”.




tennis24.gr