Το ταξίδι του άρχισε από τον Πειραιά, λάτρεψε τον Ολυμπιακό από μικρό παιδί. Εζησε με τους Πειραιώτες στιγμές μοναδικές, αγάπησε την ομάδα και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ενας πιστός στρατιώτης, ένας πολύτιμος συνεργάτης καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του στο Λιμάνι. Η 25χρονη πορεία τους στους «Ερυθρόλευκους» μαρτυρά την ανεκτίμητη προσφορά του στον σύλλογο. Ο Κούλης Δουρέκας αποθεώθηκε, κράτησε τον Ολυμπιακό στην καρδιά του, μα το μυαλό του είναι στη Νότιγχαμ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον εμπιστεύθηκε, το πλάνο για τους «Κόκκινους» ήταν ελκυστικό και η εμπειρία του Δουρέκα ταίριαζε γάντι στο νέο ρόλο. Ηταν εκεί σε όλα τα μεγάλα deal, στις μεγάλες στιγμές, σε αυτές που η ομάδα κατηφόριζε ξανά στην Championship, αλλά και σε αυτές που έγραφε ιστορία. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Φόρεστ μίλησε στο Gazzetta για την πρώτη δύσκολη χρονιά της ομάδας στην Premier League, το ρίσκο των δεκάδων εκατομμυρίων, τη νέα σεζόν, αλλά και τον μακροπρόθεσμο στόχο της ομάδας

Ποια θεωρείτε την καλύτερη μεταγραφή της Νότιγχαμ;

«Είναι γεγονός ότι η Νότιγχαμ απέκτησε πολλούς και καλούς παίκτες ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Premier League.Θεωρώ όμως ότι η καλύτερη «μεταγραφή» ήταν η πίστη όλων, από τον ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη έως τον πιο μικρό, σε ηλικία, οπαδό της για την επιβίωση της ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη»!

Πως αποφάσισε η ομάδα να δαπανήσει 190 εκατ. λίρες σε μια σεζόν; Δεν ήταν ένα τεράστιο ρίσκο;

«Ο κ. Μαρινάκης δεν διστάζει να επενδύει στο ποδόσφαιρο με σκοπό την πρόοδο των ομάδων του, αλλά και του αθλήματος. Για αυτό και βρίσκεται άλλωστε σε αυτόν τον χώρο και προφανώς κάθε μεταγραφή εμπεριέχει κι ένα ρίσκο, όμως χωρίς αυτό δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, ούτε και να πας μπροστά… Κι ο γιος του ο Μιλτιάδης που αγαπάει κι αυτός το ποδόσφαιρο κι έχει ασχοληθεί πολύ ενεργά με την Νότιγχαμ, βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο και έχω την αίσθηση ότι θα γίνουν πράγματα που θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς της ομάδας μας».

Η απόφαση για την παραμονή Κούπερ, παρά τα άσχημα αποτελέσματα υπήρξε καταλυτική για τη σωτηρία;

«Σαφώς και βοήθησε η παραμονή του Κούπερ στον πάγκο της ομάδας. Υπάρχει αμέριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και από την ηγεσία και από τους οπαδούς της ομάδας, καθώς με αυτόν στο τιμόνι έγινε πραγματικότητα το όνειρο όλων, να επιστρέψει η Νότιγχαμ στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι προπονητής που εξελίσσεται, γνωρίζει καλά το κλαμπ και για αυτό πέτυχε έναν ακόμη στόχο. Και μην ξεχνάμε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά στην Premier League κι ήταν μεγάλη η εμπειρία για αυτόν. Την κέρδισε με το σπαθί του, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε ξανά την ομάδα στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα και τώρα θα είναι πιο έτοιμος για να προσφέρει ακόμη περισσότερα».

Ηρθαν εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Γκιμπς Γουάιτ, ο Ντανίλο, ο Αβονίγι. Μπορεί να «χτίσει» η Νότιγχαμ πάνω σε αυτούς;

«Η Νότιγχαμ έφερε και επένδυσε σε παίκτες με ταλέντο, οπότε ναι, διαθέτει τώρα τον βασικό κορμό για να χτίσει πάνω σε αυτόν, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στην επόμενη σεζόν. Και λάβετε υπόψη σας ότι όλοι αυτοί οι καινούργιοι παίκτες έχουν πλέον προσαρμοστεί στην ομάδα και του χρόνου αναμένεται να είναι ακόμη καλύτεροι».

Πιστεύετε πως η ομάδα μετά το άγχος της επιστροφής θα παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή την επόμενη σεζόν;

«Το πιστεύουμε όλοι αυτό, θέλουμε μέσα από την οργάνωση και τη σκληρή δουλειά να επιχειρούμε, σε σταθερή βάση, βήματα προόδου. Η Νότιγχαμ δεν είναι μία ομάδα «μικρής διάρκειας», αλλά ο σκοπός μας είναι να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο και να μπορέσει να κάνει υπερήφανους τους οπαδούς της που την υποστηρίζουνε με τόση μεγάλη θέρμη»!

Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας;

«Το όνειρο του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους και να φτάσει να παίζει ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Αγγλία και στην Ευρώπη, αφού μην ξεχνάτε ότι κουβαλάει τη βαριά κληρονομιά με τα όσα εντυπωσιακά έχει πετύχει την εποχή του Μπράιαν Κλαφ»!

Μαζί με την Τσέλσι ήσασταν οι ομάδες που προκαλέσατε αίσθηση στο μεταγραφικό κομμάτι. Οι Μπλε απέτυχαν, εσείς είστε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα;

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στις επιτυχίες του χθες, αλλά οφείλεις να ετοιμάζεις αυτές του αύριο. Για να πας μπροστά, δεν μπορείς να κοιτάζεις πίσω, γιατί το ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο, είναι απαιτητικό και σου ζητάει συνέχεια να βελτιώνεσαι για να παρουσιάζεις καινούργια πράγματα».

Τα έσοδα είναι τεράστια για έναν σύλλογο της Premier. Θεωρείται σωστή την πρόθεση της UEFA να επιβάλλει πλαφόν στα ποσά που μπορεί να δαπανήσει ένας σύλλογος ανα σεζόν για μεταγραφές;

«Θεωρώ ότι η ανησυχία της UEFA εντοπίζεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρχαν ομάδες που ξόδεψαν υψηλά χρηματικά ποσά και οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία, μένοντας εγκλωβισμένες σε μία κατάσταση που δεν αρμόζει στην ιστορία τους. Θα πρέπει να υπάρχει μία λογική σε όλο αυτό, αλλά και να εξασφαλίζονται οι όροι, ώστε να μην προκύπτει σε καμία εκδοχή ο αθέμιτος ανταγωνισμός»!

gazzeta.gr