Με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί η ATP ξεχώρισε 5 από τις αναμετρήσεις που έμειναν στις μνήμες των φίλων του τένις για το 2023 τοποθετώντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον 4ώρο επικό τελικό του Σινσινάτι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κερδίζει με ανατροπή τον Κάρλος Αλκαράθ. 

Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Σίνερ και Μεντβέντεφ ήταν κατά κύριο λόγο αυτοί που πρωταγωνίστησαν στα πιο δραματικά και εντυπωσιακά παιχνίδια της σεζόν (πάντα σύμφωνα με την ATP) κι αυτοί που έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο. 

Στο Νο5 της κατάταξης βρίσκεται η αναμέτρηση της φάσης των “16” στο Indian Wells με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να επικρατεί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-7(5), 7-6(5), 7-5 μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι του Γερμανού μετά από τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο Roland Garros του 2022. 

Ο Ζβέρεφ μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στα sets, ωστόσο ο Μεντβένετεφ έκανε την ανατροπή σβήνοντας συνολικά 15/17 break-points του Ζβέρεφ, με τα 10 από αυτά να είναι στο 2ο set. Ο Ρώσος από εκεί και πέρα έκανε ακόμα δύο νίκες, φτάνοντας στον τελικό όπου και ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ. 

Στο Νο4 της λίστας θα βρούμε τον τελικό του Adelaide International 1 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επικρατεί του Σεμπάστιαν Κόρντα με 6-7(8), 7-6(3), 6-4. Ο Σέρβος στο πρώτο του παιχνίδι επί αυστραλιανού εδάφους μετά από ένα χρόνο, κατάφερε να κερδίσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό, όμως στον τελικό χρειάστηκε 3 ώρες και 9 λεπτά, αλλά και να σβήσει έναν championship-point του Αμερικανού στο 2ο set, το οποίο και κατέκτησε στο tie-break, για να κερδίσει στη συνέχεια τον 92ο τίτλο του και τον 1ο στη σεζόν. 

Στο Νο3 της λίστας είναι ο μεγάλος ημιτελικός του Miami Open μεταξύ του Γιάνικ Σίνερ και του Κάρλος Αλκαράθ με τον Ιταλό να επικρατεί του κατόχου του τίτλου με 6-7(4), 6-4, 6-2 σε μια αναμέτρηση που κράτησε κάτι περισσότερο από 3 ώρες. 

Ο Ιταλός πήρε ρεβάνς για την ήττα του πριν από μερικές ημέρες στον ημιτελικό του indian Wells, ενώ παράλληλα τερμάτισε την παραμονή του Ισπανού στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, παρά τη νίκη του ο Σίνερ δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο καθώς ηττήθηκε στον τελικό από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στα δύο sets. 

Στο Νο2 θα βρούμε ξανά τον Ιταλό και τη μεγάλη νίκη του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον αγώνα για τη φάση των ομίλων των ATP Finals του Τορίνου με 7-5, 6-7(5), 7-6(2) μετά από 3 ώρες και 9 λεπτά μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. 

Σίνερ και Τζόκοβιτς συναντήθηκαν 5 ημέρες αργότερα και στον τελικό του τουρνουά με τον Σέρβο να κάνει ένα πραγματικό…πάρτι απέναντι στον Ιταλό κερδίζοντας τον τίτλο, ο οποίος ήταν και ο 7ος στην καριέρα του. 

Ως κορυφαίο παιχνίδι τη φετινή σεζόν στο Tour η ATP αποφάσισε να βάλει τον επικό τελικό στο Σινσινάτι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει μια επική ανατροπή κερδίζοντας με 5-7, 7-6(7), 7-6(4) μετά από περίπου 4 ώρες στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό best of three στην ιστορία (από το 1990) της ATP. 

Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε με set και break πίσω, δείχνοντας παράλληλα εξαντλημένος από τις ζεστές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο όχι μόνο κατάφερε να επανέλθει, αλλά και στο τέλος να πάρει τη νίκη, αν και ο Αλκαράθ έδειξε απίστευτα αποθέματα λυγίζοντας ωστόσο στο τέλος από τον 36χρονο Σέρβο, ο οποίος όπως και κόντρα στον Κόρντα στο Adelaide International 1, έτσι και απέναντι στον Αλκαράθ έσβησε championship-point. 



tennis24.gr