Η πρώην Νο9 του κόσμου Γερμανίδα, Αντρέα Πέτκοβιτς μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο podcast του Tennis Channel “Inside-In” τονίζοντας ότι το παιχνίδι του Έλληνα τενίστα χρειάζεται αλλαγές καθώς “έχει παραμείνει στάσιμο τον τελευταίο χρόνο”.

Η Γερμανίδα, η οποία αποσύρθηκε το 2022 από την ενεργό δράση τόνισε επίσης ότι ο Τσιτσιπάς διαθέτει ένα από τα καλύτερα forehand που έχει δει ποτέ στο άθλημα. 

“Νιώθω ότι ο Τσιτσιπάς χρειάζεται μια αλλαγή. Δεν ξέρω αν αυτή είναι στο προπονητικό τιμ ή πρέπει να δώσει λίγο περισσότερο ενεργό ρόλο στον Μαρκ Φιλιππούση, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα.”, είπε η Πέτκοβιτς. 

“Απλά έχει μένει στάσιμος τον τελευταίο χρόνο στο παιχνίδι του και γνωρίζω ότι θέλει να παίξει καλό τένις. Και πραγματικά έχει ένα από τα καλύτερα forehand που έχει δει στη ζωή μου.”

“Δεν είναι μόνο ο τρόπος που χτυπάει την μπάλα και το πως μπορεί να βρει ρυθμό με το spin, αλλά και το πόσο γρήγορα φτάνει προς την μπάλα ακόμα κι όταν έχει ρηχές επιστροφές, κάτι που ίσως μόνο ο Φέντερερ το κάνει με τον ίδιο τρόπο.”

“Ελπίζω πραγματικά να εξελίξει τον τρόπο του παιχνιδιού του. Ίσως κομμάτι-κομμάτι, ένα βήμα παραπάνω τη φορά όπως συνήθιζε να κάνει και ο Ρότζερ έτσι ώστε να έχει το χρόνο να φτάσει στην εξέλιξη που χρειάζεται.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στο Σινσινάτι όπου θα κάνει πρεμιέρα στον 2ο γύρο απέναντι σε έναν εκ των Αμερικανών Μπεν Σέλτον και Κρις Γιούμπανκς. 




tennis24.gr