Την περίπτωση του Κέντρικ Ναν έχει… λοκάρει ο Ολυμπιακός, με τον ίδιο τον παίκτη όμως να περιμένει τις ανακατατάξεις στα ρόστερ του NBA.

Ο Κέντρικ Ναν είναι το όνομα που απασχολεί από χθες το βράδυ, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους φίλους του Ολυμπιακού. Το δημοσίευμα του Sports Illustrated τον έφερε στο προσκήνιο, στέλνοντάς τον στους «ερυθρολεύκους», κάτι που ο ίδιος με ανάρτησή του διέψευσε λίγη ώρα αργότερα.

Όπως είχατε διαβάσει στο Gazzetta, ο Κέντρικ Ναν είχε δεχτεί κρούση από τον Ολυμπιακό με πρόταση την οποία αρνήθηκε στις 11 Ιουλίου. Και η λογική του από τότε είναι μία, θα ξανασκεφτεί την Ευρώπη στα τέλη Αυγούστου. Ο λόγος είναι φυσικά η εύρεση ενός συμβολαίου στο NBA, όπου πέρσι έκανε την επάνοδό του μετά από μία χαμένη σεζόν.

Αφήνοντας πίσω του το πρόβλημα με το γόνατο, γέμισε με παιχνίδια την καρτέλα του σε Λέικερς και Γουίζαρντς, μένοντας πλέον ελεύθερος. Ο Ναν μετά και τη σπουδαία του σεζόν με τους Χιτ, φτάνοντας ως τους τελικούς της φούσκας, έχει πέραση σε ομάδες του NBA, όμως πλέον λογίζεται λίγο ως πολύ ως δεύτερη λύση στο rotation.

Αυτό που ψάχνει ο 27χρονος γκαρντ για αρχή είναι ένα συμβόλαιο fully guaranteed. Με τον τραυματισμό του πριν από δύο χρονιές να ακολουθεί ως… σκιά, για αυτόν ένα τέτοιο συμβόλαιο, που δεσμεύει τις ομάδες είναι πρωτεύον ζήτημα. Σε διαφορετική περίπτωση η εκάστοτε ομάδα έχει το δικαίωμα να απεμπλακεί από τις υπογραφές με εκείνον, κάτι που θα τον έφερνε στο σημείο μηδέν.

Το trade του Λίλαρντ που μπορεί να προκαλέσει… ντόμινο για τον Ναν

Αυτήν τη στιγμή οι θέσεις είναι λίγο πολύ… πιασμένες. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να του προσφέρουν κάτι τέτοιο. Ακόμα και οι Μπακς, που ειπώθηκε ότι ενδιαφέρθηκαν για εκείνον και δεδομένα έχουν ένα κενό στις θέσεις των γκαρντ, έχουν να προσφέρουν ένα two-way συμβόλαιο αν δε συμβεί κάποιο trade.

Ωστόσο για τον Ναν είναι ακόμα πολύ νωρίς να ακούσει τις σειρήνες της Ευρώπης. Αυτό διότι τα trade στο NBA μπορούν να φέρουν ανακατατάξεις και η φετινή off-season έχει τις εκκρεμότητες των Τζέιμς Χάρντεν και Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο πρώτος ζήτησε να φύγει από τους Σίξερς και ο δεύτερος να αποχωρήσει για πρώτη φορά από το Πόρτλαντ.

Κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως να ανοίξουν θέσεις σε ρόστερ. Ειδικότερα αυτό των Χιτ έχει μπει στο στόχαστρό του. Η πρώην ομάδα του έχει ήδη ανοίξει τον χώρο για να υποδεχτεί τον Ντέιμιαν Λίλαρντ. Βίνσεντ και Στρους έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ σε ένα τέτοιο trade είναι δεδομένο πως στα ανταλλάγματα θα υπάρχει και το όνομα του Χίρο. Ο Σποέλστρα τον γνωρίζει από την κοινή τους προ ετών θητεία και ίσως να αποτελέσει λύση για να γεμίσει τον πάγκο του. Ο Ολυμπιακός κυκλώνοντας την περίπτωσή του έχει επιλέξει τον δρόμο της… υπομονής, καθώς μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ολοκληρωθούν τα ρόστερ στο NBA, ο Ναν θα έχει προς εκείνη την κατεύθυνση τον νου του.

Για την ιστορία ο Ναν την περσινή σεζόν είχε απολαβές της τάξεως των 5.25 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα συμβόλαιο διετές που υπέγραψε πηγαίνοντας στους Λέικερς το καλοκαίρι του 2021 και τελικά το ολοκλήρωσε στους Γουίζαρντς, ως μέρος της ανταλλαγής του Χατσιμούρα στους «λιμνανθρώπους».



gazzeta.gr