Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την απόφαση-μνημείο της Super League, το τέλος της κωμικής προπαγάνδας για δήθεν συμπόρευση και τον Παναθηναϊκό που κόντρα στα πάντα καλείται να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

H αλήθεια είναι πως έμοιαζε πολύ καλή για να είναι αληθινή η ομόφωνη απόφαση της Super League για αναβολή της αγωνιστικής μετά την «βόμβα» κορωνοϊού στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να εμφανιστούν οι αληθινές προθέσεις και να γίνει αυτό που ζητούσε ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από τούτες τις γραμμές στο προηγούμενο σημείωμα που ανέφεραν τα εξής: «Το αίτημα να γίνουν τα ματς Δευτέρα και ενώ ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να έχει αρκετά ενεργά κρούσματα (από 24 χθες, έφτασαν τα 29 σήμερα), είναι από μόνο του αστείο και κωμικό. Από την στιγμή που ψηφίστηκε αναβολή η λογική υπαγορεύει Τετάρτη, αλλιώς τι νόημα έχει»;

Δηλαδή η Super League έκρινε δίκαιο το αίτημα του «τριφυλλιού» για αναβολή το μεσημέρι και το απόγευμα όρισε τα ματς το βράδυ της Δευτέρας. Πόσο δίκαιο μπορεί να είναι αυτό; Από την στιγμή που αναγνωρίζεις ότι μια ομάδα έχει τεράστιο υγειονομικό θέμα, από την στιγμή που υπάρχει και το σχετικό εδάφιο στον ΚΑΠ, σε οποιαδήποτε φυσιολογική ποδοσφαιρική χώρα του πλανήτη θα όριζαν τα παιχνίδια στην χειρότερη το βράδυ της Τρίτης. Στην χειρότερη περίπτωση. Όχι, κύριοι. Εδώ είμαστε Ελλάδα. Αναβολή για τα μάτια του κόσμου, λοιπόν, με μία απόφαση που βάζει τέλος μια και καλή στην αστεία προπαγάνδα για σύμπλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δηλαδή αν ήταν «σύμμαχος» του Αλαφούζου ο Μαρινάκης, θα όριζε χωρίς καν ψηφοφορία, τα ματς το βράδυ της Δευτέρας; Θα μπορούσαν βέβαια να αναβάλλουν την ώρα έναρξης την Κυριακή στις 20:00 και να το έκαναν Κυριακή στις 22:00. Ωραία δεν θα ήταν; Αναβολή θα ήταν κι αυτό.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να ευθύνεται πουθενά, πηγαίνει να παίξει το ματς της χρονιάς αποδεκατισμένος και στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, καθώς όσοι προλάβουν και ρίξουν το ιικό φορτίο θα είναι ταλαιπωρημένοι. Στο ντέρμπι της δεκαετίας, λοιπόν, με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Και ας έχει μαζί του όλα τα δίκια του κόσμου. Από κει και πέρα, και όπως έλεγε και ο αείμνηστος, Γιάννης Κυράστας, «θα πεθάνουμε για αυτούς τους αλήτες; Όχι ρε, θα παλέψουμε».

Για αυτό, λοιπόν, το απόγευμα της Δευτέρας το κέντρο της Αθήνας στο Caravel και στους γύρω δρόμους θα πρέπει να… πρασινίσει. Να μην έχει προηγούμενο αυτό που θα συμβεί. Να εμφανιστούν χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού και να στείλουν το μήνυμα στην ομάδα, πως όλος ο οργανισμός είναι μια «γροθιά». Να πάνε οι παίκτες στο Φάληρο ταγμένοι και με την λογική πως παίζουν το τελευταίο ματς της ζωής τους, δίνοντας τα πάντα για ένα τεράστιο «διπλό» που θα σημάνει το πιο «κόντρα σε όλους» πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου.

Υ.Γ1: Το κακό δεν είναι να λες ψέμματα. Το κακό είναι να λες συστηματικά ψέμματα και ενώ γνωρίζεις την αλήθεια.

Υ.Γ2: Το επιχείρημα με το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την προπόνηση της Παρασκευής δεν «περνάει» ούτε σε παιδάκια του δημοτικού. To ότι τα λένε μεταξύ τους και… χαίρονται με την σπουδαία ανακάλυψη, είναι άλλη ιστορία. Δικαίωμά τους. Καμία ομάδα δεν ανακοινώνει στο τυπικό δελτίο Τύπου τα κρούσματα που έχει, πολλές μάλιστα ομάδες δεν ανακοινώνουν ούτε και τις ιώσεις. Η ΑΕΚ για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο τα είχε δώσει στη δημοσιότητα τα προβλήματά της πριν την ανακοίνωση της ενδεκάδας; Όχι. Και πολύ καλά έκανε, ήθελε να τα κρατήσει «μυστικά» προς όφελός της, να μην «ξυπνήσει» τον Παναθηναϊκό. «Όλοι πανέτοιμοι έλεγαν τα ρεπορτάζ» και η μισή ενδεκάδα ήταν στον πάγκο. Έχει και η κουτοπονηριά όρια.

Υ.Γ3: Σε αυτή την ρημάδα την ζωή μπορεί να πάρεις ένα πρωτάθλημα, δύο πρωταθλήματα, δέκα ή και κανένα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να παραμένεις πιστός στις ποδοσφαιρικές και ανθρώπινές σου αξίες. Ελλάδα: η χώρα που το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μην γίνεις σαν αυτούς που κοροϊδεύεις.



gazzeta.gr