Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε τιμωρία 3 αγωνιστικών στον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν στον τέταρτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ το «τριφύλλι».

Aνακοινώθηκε η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν στον τέταρτο τελικό της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς που διακόπηκε χωρίς να τελειώσει ποτέ. Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε τιμωρία 3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στους… πράσινους, μαζί με πρόστιμο 17.400 ευρώ. Το… τριφύλλι είχε τιμωρηθεί με μια αγωνιστική κεκλεισμένων για τα όσα έγιναν στο Game 2 κόντρα στον Ολυμπιακό, άρα θα παίξει τα πρώτα 4 ματς της νέας σεζόν για τη Basket League χωρίς κόσμο.

Αναλυτικά

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): α) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, την ποινή της έγγραφης επίπληξης με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο και χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) ευρώ, β) για υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ, γ) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και για τα οποία ακολούθησαν δύο (2) προειδοποιήσεις, την ποινή της επίπληξης και το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ, δ) για επεισόδια (καπνογόνα, κροτίδες) εκτός του αγωνιστικού χώρου (κερκίδες),το χρηματικό πρόστιμο των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400,00) ευρώ, ε) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικότερα ρίψη ομάδας αντικειμένων, χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ και στ) για επεισόδια που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα και ο αγώνας δεν διακοπεί οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών, την ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 15-6-2023.

gazzeta.gr