Ο Cyril Abiteboul πέτυχε την πρώτη του νίκη ως επικεφαλής ομάδας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Σαρδηνία, δεν δέχτηκε ωστόσο να πάρει τα εύσημα για τις εμφανίσεις των οδηγών του, που τερμάτισαν μάλιστα στο 1-2.

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια και από τη F1 (Caterham, Renault), ο Cyril Abiteboul βρίσκεται από φέτος στο WRC και τη Hyundai, ως επικεφαλής της. Με τη φετινή σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally να βρίσκεται στον 6ο γύρο της, ήρθε και η πρώτη νίκη για την ομάδα και τον Abiteboul, στο Rally Σαρδηνίας.

Επιστέγασμα της νίκης αυτής, μάλιστα, ήταν το 1-2 που έκαναν οι Neuville και Lappi, αποφεύγοντας τα λάθη και τις κακοτοπιές που αντιμετώπισαν άλλοι οδηγοί.

“Ήμασταν αρκετά σταθεροί στα βάθρα μέχρι στιγμής αλλά τρέχουμε για να κερδίζουμε, και το καταφέραμε αυτό με όμορφο τρόπο”.

“Αν και τέτοιο αποτέλεσμα σε δύσκολες συνθήκες είναι πάντα απόρροια ομαδικής προσπάθειας, οι οδηγοί μας πρέπει να πάρουν ιδιαιτέρως τα εύσημα. Ο Esapekka ήταν απολύτως εξαιρετικός σε όλο τον αγώνα, στην προσέγγισή του πριν και κατά τη διάρκεια του rally. Η πίεση που έθετε συνεχώς στον Ogier σίγουρα συνέβαλε στο λάθος που έκανε”.

“Ο Thierry ήταν εντυπωσιακός στην SS14, κάτι που ήταν επίδειξη της αποφασιστικότητάς του να κερδίσει εδώ στη Σαρδηνία καθώς η άνεση που έχει με το αυτοκίνητο γινόταν όλο και περισσότερο μετά από κάθε ειδική”.

“Ήταν κρίμα που ο Dani δεν κατάφερε να τερματίσει, παρά το γεγονός πως είχε μια δυνατή προσπάθεια στην ομάδα, όλο το τριήμερο. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω και λίγο τον Craig. Παραμένει μέρος της ομάδας μας, και η επιτυχία μας και αυτή η νίκη είναι εν πολλοίς και για αυτόν”.

Η Hyundai προχώρησε πρόσφατα σε ακόμα μια υπογραφή επιπέδου F1, προσελκύοντας τον Francois-Xavier Demaison, ο οποίος έφυγε από τη Williams στις αρχές του 2023. Πλέον, στην κορεάτικη ομάδα, ο Demaison αναλαμβάνει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

“Δεν κερδίσαμε εξαιτίας του”, σχολίασε αστειευόμενος ο Abiteboul. “Δεν πρόκειται να μας πάρει όλη τη δόξα και δεν ήρθε επίσης η νίκη εξαιτίας μου! Είναι ομαδική προσπάθεια. Είναι καλό να βλέπεις, να παρατηρείς τί γίνεται. Πρέπει να πω πως ποτέ δεν είχα κερδίσει στη F1 και χαίρομαι που βρήκα ένα μέρος που να μπορώ να κερδίζω”.

Στους 212 βαθμούς ανέβηκε η Hyundai μετά και την Ιταλία, με τη διαφορά της από την πρωτοπόρο, Toyota, να πέφτει στους 23 βαθμούς.


f1fan.gr