Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύσκεψη για την πυροπροστασία εν όψει καλοκαιριού στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας υποδέχτηκε τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος και Ευάγγελος Τουρνάς, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και εκπρόσωποι των περιφερειών και των δήμων.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως όλα τα συναρμόδια όργανα θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρξουν δασικές πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι. Ακόμη, ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες να συνδράμουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα γίνει φέτος για την προστασία των περιουσιών και του εθνικού πλούτου της χώρας.

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται περιπολία αστυνομικών όταν θα κρίνεται απαραίτητο.

Σημειώνεται πως σήμερα φτάνουν στη χώρα μας πυροσβέστες από άλλες χώρες, οι οποίοι θα σταλθούν σε όλη την Ελλάδα και θα συμμετέχουν σε κατασβέσεις πυρκαγιών, ενώ έφτασαν στη χώρα μας τα 52 εναέρια μέσα που έχουν μισθωθεί για την αντιπυρική περίοδο.



megatv.com