Ο Lewis Hamilton θεωρεί πως η Mercedes πρέπει ίσως να στρέψει για λίγο το ενδιαφέρον της μακριά από το 2023 και να προσηλωθεί στο 2024, το οποίο θα δώσει στην ομάδα περισσότερες ευκαιρίες να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Τις 100 νίκες έπιασε η Red Bull χθες στην πίστα Gilles Villeneuve, με τον Max Verstappen να τερματίζει πρώτος, διαχειριζόμενος με άνεση τη διαφορά του από τους πίσω οδηγούς.

Στο βάθρο με τον Ολλανδό ανέβηκαν οι Fernando Alonso και Lewis Hamilton, με τους δύο γεράλυκους να επιδίδονται σε μάχη μεταξύ τους για αρκετούς γύρους. Αρχικά, ο Hamilton έκανε καλύτερη εκκίνηση και ανέβηκε 2ος, με τον Alonso ωστόσο να μένει κολλημένος πίσω του και κάποιους γύρους μετά να εκμεταλλεύεται το πακέτο της AMR23 και να περνά τον οδηγό της Mercedes. Έκτοτε και παρά την ανάγκη για διαφύλαξη καυσίμων στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Alonso δεν έχασε τη 2η θέση ξανά.

Με τη Mercedes να έχει φέρει το δικό της πακέτο στο Μονακό, ο Βρετανός εκτιμά πως σίγουρα η W14 πλησίασε την RB19, ωστόσο θεωρεί πως ίσως είναι πλέον καιρός η ομάδα να σταματήσει να κοιτά τη φετινή σεζόν, η οποία είναι προδιαγεγραμμένη από τώρα, και να γυρίσει σελίδα στο 2024, κάτι που ίσως να έχει κάνει και η Red Bull.

“Ήταν ένα εξαιρετικό τριήμερο. Πολύ δύσκολα τα πράγματα με τις συνθήκες αλλά μου αρέσει πολύ το μονοθέσιο τώρα και βρισκόμαστε σε καλύτερο παράθυρο λειτουργίας και στο σωστό μονοπάτι”, σχολίασε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ο Hamilton.

“Το να βρισκόμαστε τόσο ψηλά, και να παλεύουμε με τον Fernando και την Aston, και να εκκινούμε από τη δεύτερη σειρά, είναι εξαιρετικό. Επίσης φανταστικό ότι ανεβήκαμε στο βάθρο για δύο σερί αγώνες”.

“Ήμασταν επίσης 4οι στο Μονακό, έτσι σίγουρα πλησιάζουμε στην κορυφή. Και για το υπόλοιπο της σεζόν πρόκειται να δούμε μάχη στο πεδίο της εξέλιξης”.

“Θεωρώ πως η ομάδα του Max ήδη έχει αρχίσει να δουλεύει στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν, έτσι πρέπει να απoεστιάσουμε και μεις λίγο και να προσηλωθούμε στον επόμενο χρόνο. Και πάλι, όμως, χαίρομαι που είμαστε σε αυτό το σημείο τώρα”.

Ωστόσο, ακόμα και εάν η Red Bull έχει αρχίσει να διαθέτει πόρους προς την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2024, ο Hamilton εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι πιθανό η ομάδα του Milton Keynes να κερδίσει κάθε αγώνα στη φετινή σεζόν.

Το συγκεκριμένο σενάριο, όμως, για τον ίδιο, δεν είναι λόγος εκνευρισμού.

“Δεν είναι πλέον εκνευρισμός, ακόμα και εάν ήταν κάποτε…Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε για την εκπληκτική τους απόδοση”.

“Είναι πιθανό να κερδίσουν κάθε αγώνα, όσο προχωράμε στη σεζόν, εκτός και εάν οι Aston και εμείς βρούμε αρκετή επίδοση στο μονοθέσιο ή εγκαταλείψουν αυτοί κάποια στιγμή”.

“Δεν είναι εύκολο με τους υπάρχοντες κανονισμούς να βρούμε αρκετή επίδοση, όση έχουν και αυτοί. Μέσα στον γύρο, ίσως είναι μπροστά μας σε κάποια σημεία κατά 30 πόντους (κάθετης δύναμης). Έχουμε μπροστά μας δουλειά να κάνουμε λοιπόν”.

“Δεν είναι όμως πως μας εκνευρίζει αυτό…Χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε στις μάχες των πρώτων θέσεων και ελπίζω πως σε κάποια φάση να είμαστε λίγο πιο ισοδύναμοι ώστε να επιστρέψουμε σε αγώνες που κάναμε πίσω στο 2021. Το να είμαστε και οι τρεις μας (Verstappen, Hamilton, Alonso) στην ίδια μάχη θα ήταν τρομερό”.


f1fan.gr