Η πρώτη εμφάνιση του Κάρλος Αλκαράθ στο Cinch Championships στέφθηκε με δύσκολη νίκη για τον Νο1 του ταμπλό, ο οποίος χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες για να λυγίσει τον Γάλλο και Νο83 του κόσμου Άρθουρ Ρίντερκνες επικρατώντας με 4-6, 7-5, 7-6(3) παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. 

Ο Αλκαράθ έμεινε πίσω στα set, αλλά και με break στο decider, ωστόσο κατάφερε να βρει ρυθμό και να “διαβάσει” το service του Γάλλου την κατάλληλη στιγμή φτάνοντας σε μια πολύ δύσκολη νίκη την πρώτη του στη φετινή grass season. 

Με αυτή τη νίκη ο 20χρονος έφτασε τις 36 μέσα στο 2023 (36-4), ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του κόντρα σε Γάλλους παίκτες φτάνοντας το 7-1 με τη μοναδική ήττα να είναι στο 1000άρι indoor στο Παρίσι το 2022 από τον Ούγκο Γκαστόν. 

Ο Ισπανός τελείωσε το παιχνίδι με 46 winners και 16 αβίαστα λάθη, όσα είχε και ο Ρίντερκνες που σταμάτησε στους 30 winners, ενώ παράλληλα ο Γάλλος ανέβηκε στο φιλέ 46 φορές κερδίζοντας τις 33 από αυτές. 

Ο Αλκαράθ είχε να αντιμετωπίσει το εξαιρετικό παιχνίδι serve & volley του Γάλλου, αλλά και το γεγονός ότι δυσκολευόταν στις ευκαιρίες που δημιούργησε για break ολοκληρώνοντας το ματς με 3/12!

Τρεις από αυτές τις ευκαιρίες για τον Νο2 του κόσμου, ήρθαν στο 7ο game του 1ου set με τον Γάλλο να σβήνει αρχικό το διπλό break-point και στη συνέχεια ένα ακόμη break φτάνοντας στο πρώτο δύσκολο hold της αναμέτρησης παίρνοντας προβάδισμα με 4-3. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Αλκαράθ σε εκείνο το σημείο το έκανε αμέσως μετά ο Ρίντερκνες που έφτασε σε break παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. 

Ωστόσο, ο Αλκαράθ πήρε άμεσα πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 5-4, χωρίς όμως να μπορέσει να το εξαργυρώσει με τον Ρίντερκνες να κάνει ένα ακόμη επιβλητικό break παίρνοντας το set με 6-4. 

Στο 2ο set οι δύο παίκτες έδειχναν συνέπεια από τη θέση του service με τον Αλκαράθ ωστόσο να βρίσκει break την κατάλληλη στιγμή χάρη σε ένα απίθανο passing-shot κάνοντας το 6-5 και φτάνοντας στην ισοφάριση αμέσως μετά (1-1).

Το παιχνίδι πήγε στο decider set, εκεί όπου ο Ρίντερκνες προηγήθηκε με break (2-0), όμως ο Αλκαράθ και πάλι κατάφερε να το πάρει άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στη συνέχεια απείλησε με δύο break-points σε 7ο και 9ο game με τον Γάλλο να κρατάει το service του. 

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί που ο Ρίντερκνες έκανε κάποια λάθη τα οποία κόστισαν με τον Αλκαράθ να παίρνει προβάδισμα με 6/1 σφραγίζοντας στη συνέχεια την πρόκριση σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στη φετινή grass season. 

Στον 2ο γύρο ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Ισπανού Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 7-6(4), 6-3. 

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)






tennis24.gr