Το πρώτο του δυνατό τεστ, στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είχε ο Κάμερον Νόρι στα προημιτελικά του ATP 500 τουρνουά, στη Βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

Ο αριστερόχειρας Βρετανός, Νο2 του ταμπλό, δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του γηπεδούχου Τιάγκο Σέιμπουθ Γουάιλντ με 6-1, 3-6, 6-2 και προκρίθηκε στους “4” καλύτερους της διοργάνωσης, διατηρώντας το δικαίωμα της υπεράσπισης.

 

“Είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που πάλεψα. Είχε πολύ υγρασία και ήταν πολύ απαιτητικό σωματικά. Κατάφερα να πετύχω το break στο τέλος, οπότε είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου” είπε στην on-court συνέντευξη το Νο28 του κόσμου.

Στα ημιτελικά του Rio Open, ο Νόρι θα αντιμετωπίσει τον qualifier Αργεντινό, Μαριάνο Ναβόνε ο οποίος έβαλε τέλος στην παραμυθένια πορεία του Βραζιλιάνου, Ζοάο Φονσέκα, επικρατώντας του 17χρονου με 2-6, 6-3, 6-3.

Τόσο ο Ναβόνε όσο και ο Φονσέκα, πέτυχαν την πρώτη τους ATP νίκη αυτή την εβδομάδα στο Ρίο, με τον Αργεντινό να εξασφαλίζει και την παρθενική του είσοδο στο Top100 της κατάταξης.

Από την άλλη, ο Φονσέκα θα πραγματοποιήσει άλμα περίπου 310 θέσεων στην κατάταξη, έχοντας ξεκινήσει το τουρνουά από το Νο636 του κόσμου.

 

Στον άλλο ημιτελικό θα έχουμε Αργεντίνικο εμφύλιο ανάμεσα στον Σεμπάστιαν Μπαέζ και τον Φραντσίσκο Τσερούντολο. Ο Μπαέζ, Νο5 του ταμπλό, κέρδισε 6-4, 1-6, 6-2 τον Τιάγκο Μοντέιρο ενώ ο Τσερούντολο, Νο4 στο Ρίο, επικράτησε 3-6, 6-4, 6-4 του Ντούσαν Λάγιοβιτς.

 

RIO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-5h)

 





tennis24.gr