Αν και έχασε το πρώτο set, ο Φρανσίσκο Σερούντολο κατάφερε να φέρει τούμπα την αναμέτρηση με τον Τέιλορ Φριτς, και τελικώς να τον κερδίσει με ανατροπή, 3-6, 6-3, 6-4, 7-5, μετά από δύο ώρες και 50 λεπτά, και να πάρει το εισιτήριο για τους “16” του Roland Garros.

Ο 24χρονος Αργεντινός πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη του στο Grand Slam του Παρισιού για φέτος, ενώ για πρώτη φορά φτάνει τόσο μακριά στη διοργάνωση. Για να διεκδικήσει την είσοδό του στην τελική 8αδα, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χόλγκερ Ρούνε, που θα είναι και το φαβορί της αναμέτρησης.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set o 25χρονος Αμερικανός ήταν καλύτερος στο κορτ του Suzanne Lenglen, σπάζοντας δύο φορές το service του αντιπάλου του, ενώ σφράγισε το πρώτο προβάδισμα με ένα μεγάλο hold (6-3).

Στο 2ο set, ήταν η σειρά του Νο23 του κόσμου να σερβίρει πρώτος, διατήρησε το ισχνό του προβάδισμα μέχρι το 3ο game, και στο αμέσως επόμενο βρήκε break, για να μεγαλώσει τη μεταξύ τους απόσταση (3-1).

Στο 7ο game ο Φριτς πήρε πίσω το break, όμως δεν υπερασπίστηκε στη συνέχεια το service του, και έτσι ο Σερούντολο σέρβιρε για την ισοφάριση στο 9ο game, και το κατάφερε κρατώντας τον Αμερικανό στον πόντο (6-3).

Στο 3ο set, αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί από τη γραμμή του service μέχρι το 8ο game, ώσπου στο αμέσως επόμενο ο Αρεντινός βρήκε νέο break, και εν συνεχεία βρέθηκε ξανά σε απόσταση… βολής από την ανατροπή, κάτι που πραγματοποίησε (6-4).

Στην τελευταία στροφή του παιχνιδιού, ο Φριτς πήρε το εναρκτήριο game, αλλά ο Σερούντολο είχε το μομέντουμ και με σερί 3/3 κερδισμένα games πήρε ξανά τα ηνία (3-1).

Άμεσα απάντησε ο No9 του ταμπλό με δικό του αντίστοιχο σερί (4-3), κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 9ο game, αλλά και νέο σερί ο Σερούντολο αποσόβησε τον κίνδυνο του tie-break, και έκλεισε το ματς, για να προκριθεί εμφατικά στον επόμενο γύρο (7-5).

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)






tennis24.gr