Είναι μόλις ένα από τα κοντέινερ μου μέσα έκρυβαν συνολικά 161 κιλά κοκαίνης.

Η κατάσχεση αποτελεί τη συνέχιση της έρευνας που είχε γίνει πριν τρεις εβδομάδες όταν συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, ανάμεσά τους και ένας γιατρός, για διακίνηση ποσότητας άνω των 104 κιλών κοκαΐνης.

Τα δύο κοντέινερ είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια με το κοντέινερ που περιείχε τα 105 κιλά κοκαΐνης του Μαΐου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) είχαν πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και άλλα φορτία με κοκαΐνη κατευθύνονται στο λιμάνι.

«Να τονίσουμε ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης», δήλωσε ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 3.200.000 ευρώ.megatv.com