Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν για τον 3ο γύρο του Roland Garros μια αναμέτρηση που θα κλείσει το πρόγραμμα της Παρασκευής (2/6) στο Suzanne Lenglen και αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 19:00 GR.

Τσιτσιπάς και Σβάρτσμαν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ακόμα 6 φορές στο παρελθόν με τον Έλληνα τενίστα να έχει ρεκόρ 4-2, έχοντας κερδίσει στις τελευταίες 3 αναμετρήσεις τους με πιο εντυπωσιακή εκείνη στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο το 2022. 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν σε Grand Slam, αλλά και η 3η σε χωμάτινη επιφάνεια με τον Τσιτσιπά να έχει κερδίσει τις προηγούμενες 2 σε Βαρκελώνη (2018) και Μονακό (2022). Στην πρώτη περίπτωση ο Έλληνας τενίστας έφτασε στον τελικό, ενώ στην δεύτερη κατέκτησε τον τίτλο.

Πριν από αυτήν την αναμέτρηση θα προηγηθούν δύο αγώνες γυναικών και ένας ανδρών με τις Πέιτον Στερνς και Ντάρια Κασάτκινα να ανοίγουν το πρόγραμμα στις 12:00 GR, ενώ πριν το παιχνίδι Τσιτσιπάς – Σβάρτσμαν θα παίξουν Σλόαν Στίβενς – Γιούλια Πουτιντσέβα. Ενδιάμεσα από τους δύο αγώνες του γυναικείου ταμπλό θα αγωνιστούν οι Λορέντζο Σονέγκο και Αντρέι Ρούμπλεφ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια στο Philippe Chatrier με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Αλεχάνδρο Ντανβίντοβιτς Φοκίνα με τον Ισπανό να έχει κερδίσει στην τελευταία τους συνάντηση στην πρεμιέρα του Μόντε Κάρλο το 2022, ενώ στο βραδινό παιχνίδι της ημέρας (21:15 GR) που θα ακολουθήσει ο Κάρλος Αλκαράθ θα κοντραριστεί με τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Το πρόγραμμα στο κεντρικό court θα ανοίξουν οι Ελίζε Μέρτενς και Τζέσικα Πεγκούλα, ενώ αμέσως μετά θα παίξουν οι Καμίλα Ραχίμοβα και Αρίνα Σαμπαλένκα. 

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Θανάση Κοκκινάκη με τον Κάρεν Χατσάνοφ που θα αρχίσει στις 12:00 GR στο πρώτο παιχνίδι του Simonne Mathieu, ενώ θα ακολουθήσει το ματς της Άννα Μπλίνκοβα με την Ελίνα Σβιτολίνα. Αμέσως μετά θα παίξουν Λορέντζο Μουζέτι και Κάμερον Νόρι, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος η Καρολίνα Μούχοβα θα παίξει με την Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου. 

 

 


tennis24.gr